Lacrimas Profundere

Alakulás: 1993
Stílus: gothic doom metal/gothic metal
Státusz: aktív
Tagok:
» Rob Vitacca: vokál
» (Christopher Schmid: vokál)
» Oliver Nikolas Schmid: gitár
» Tony Berger: gitár
» Clemens Schepperle: basszusgitár
» Christoph „Steel Panther” Schepperle: dobok

Lemezeik

Albumok

 1. 1996 | ... and the Wings Embraced Us
 2. 1997 | La Naissance D'Un Rêve
 3. 1999 | Memorandum
 4. 2001 | Burning: a Wish
 5. 2002 | Fall, I Will Follow
 6. 2004 | Ave End
 7. 2006 | Filthy Notes for Frozen Hearts
 8. 2008 | Songs for the Last View
 9. 2010 | The Grandiose Nowhere
 10. 2013 | Antiadore
 11. 2016 | Hope is Here

Maxik

 1. 2006 | A Pearl
 2. 2006 | And God's Ocean
 3. 2011 | Lips

EP-k

 1. 2006 | Again It's Over
 2. 2014 | Acousticadore

Demók

 1. 1997 | The Crown of Leaving
 2. 1998 | The Embrace and the Eclipse

Linkek

Még több Lacrimas

A történetük

Saját kezű írás, nem viszed el >.<!

A Lacrimas Profundere 1993-ban alakult a két testvér, Christopher és Oliver Nikolas Schmid jóvoltából. Eredetileg a nevük Dark Eternity volt, de ezt nem szerették nagyon. Egyetlenegy koncertet adtak csak ezzel a névvel.

A mai napig létező nevet Christopher találta ki, ugyanis egy latin szótárat lapozott fel (hogy miért volt nála latin szótár, nem tudni, mivel a suliban egyáltalán nem tanult latinul). A nevük jelentése „to shed tears” angolul.

Gyakran hordják a saját logójukkal ellátott zenekaros pólót, mivel a reptereken könnyebb azt mondani, hogy olvasd le rólam, mint kimondani. A zenét Oliver szerzi, a szövegeket 2007-ig Christopher írta, Rob csatlakozása után pedig Rob is, és Christopher is írnak szövegeket.

A kezdeti időkben még doom metal vonalon mozogtak, keverve a gothic metal elemeivel. Használtak női éneket és klasszikus elemeket is. Anja Hötzendorfer vokálja miatt figyelt fel rájuk a kiadó, amiért kiadhatták az első lemezüket, az ... and the Wings Embraced Us-t 1995-ben, amit az 1997-es La Naissance d’un Rêve (franciául: Az álom születése) követett.

Ezen lemezek megjelenése után szerződtette le őket a Napalm Records, ami öt albumot jelentett. Egy hárfás csatlakozott a zenekarhoz, és így vették fel a Memorandumot (1999).

A Burning: a Wish 2001-ből az LP első olyan kiadása, amivel nemzetközileg is felfigyeltek rájuk. Az albumról kivonták a klasszikus elemeket, valamint Christopher is elhagyta a hörgéseket, testvére javaslatára. Az első turnék is ekörül kezdődtek, Európa néhány országát és Latin Amerikát is beleértve.

Ezután a csapat kiadott két lemezt, 2002-ben a Fall, I Will Follow és a 2004-es Ave End c. albumokat. Még 2002-ben újra ki lett adva a La Naissance d’un Rêve, valamint az első két lemezt összefoglaló The Fallen Years.

2006-ban megjelent az Again It's Over EP, amihez klip is készült. Később megjelent még ebben az évben a Filthy Notes for Frozen Hearts, amihez még egy klip készült, a My Velvet Little Darkness. Ez volt Christopher utolsó klipje a bandában. Ugyanis 2007 áprilisában Christopher a sok turné okozta stresszre hivatkozva kilépett a zenekarból, ezzel hatalmas viszályt hagyva maga után. 

2007 közepén kezdtek el új vokálost keresni. A koncerteken egy ideig Peter Kafka helyettesített, de nem maradt mikrofon mögött. Szerencsére jelentkezett az akkor még a Lostban éneklő Rob Vitacca is, akinek a hangja dettó ugyanaz, mint Christopheré, de valahogy mégsem teljesen. Mondhatni, szinte azonnal bevették.
Sajnos a mai napig nem tudják őt elfogadni, pedig Christopher saját maga választotta ki a pozícióra, miután Oliver egyszer behívta a stúdióba. Tökéletesen megfelelt a szempontoknak. A belépése után a Lost fel is oszlott (de hagytak egy albumot azért hátra, Tragedy of Love címen).
Szerencsére, Christopher mai napig visszatér az albumokon, legutóbbi pedig váratlanul a My Release in Pain alatt felszaladt a színpadra 2013-ban, Helsinkiben, és Robbal együtt adták elő a számot.

2008-ban megjelent A Pearl videója, ami Rob első megjelenése volt a bandában. A hang a régi, csak a személy más. A zenekar a mai napig tartja magát ahhoz, hogy Christopher lénye maradjon a csapatban, Robnak pedig esze ágában sincs átvenni a helyét. Sőt, már az albumon, a Songs for the Last View-en is több dalban hallhatjuk Rob hangját. Sőt, többször egyszerre szól a kettő.

2008. augusztus 15-én került sor a Lacrimas Profundere 1. magyarországi koncertjére, a Sziget Fesztiválon. 

2008-ban annyira el voltunk kényeztetve, hogy még egyszer visszatértek hozzánk.

2008. október 22-én került sor a Lacrimas Profundere 2. magyarországi koncertjére az Avalon Club-ban.

2009-ben még egy videó jelent meg erről a lemezről, az And God's Ocean, amiben Rob hangja érvényesül.

Következő fellépésükre hazánkban még egy évet kellett várni. Az Into Darkness turné keretein belül az egyik zenekar lemondta a fellépést, ezért beugrottak ők.

2009. október 18-án került sor a Lacrimas Profundere 3. magyarországi koncertjére a Diesel Club-ban.

2010 áprilisában jelent meg a 9. lemez, a The Grandiose Nowhere, amit egy klip előzött meg, The Letter címen.

2011-ben még egy maxi és egy klip érkezett az albumról, a Lips. Igaz, a dalnak és a klipnek alig van köze egymáshoz, de az akkori dobosuk tetoválószalonjában készült.

2012 nyarán kezdtek hozzá a tizedik album munkálatainak, ami végül 2013. május 24-én jelent meg Antiadore címen.

2014. március 10-én tették közzé, hogy az album címadó dalához lassan érkezik a videoklip, ami végül meg is jelent 2014. április 23-án.

2014. április 9-én bejelentették, hogy a Wacken Road Shows headlinerei lesznek, és az a turné érintette hazánkat is november 12-én.

2014 végén és 2015 elején többször elhintették, hogy új albumon dolgoznak, és dobálóznak ismét európai dátumokkal, szóval a remény ismét felütötte a fejét, hogy várható a 11. albumhoz is egy magyar állomás.

2014. november 12-én sor került a Lacrimas Profundere 4. magyarországi koncertjére a Dürer Kertben. A beszámolót itt olvashatjátok el róla.

2016. január 19-én hivatalosan elkezdték a 11. albumot felvenni. Utána érkezett stúdiófotó január 21-én, január 22-én egy videó, január 24-én pedig a negyedik fotó. Az ötödik január 27-én.

2016. március 11-én Tony végzett a gitárrészei feljátszásával, március 15-én pedig Oliver. Az ikrekre és Robra(/Chrisre) még várunk, de nemsokára ők is jelentkezni fognak. Az album feltehetően nyáron jelenhet meg. Ugyanekkor derült ki, hogy a vokálokat pár napon belül felveszik, az album pedig augusztusban fog megjelenni.

2016. június 6-án jelentették be, hogy új kiadóhoz szerződtek, a SVP-hez, és az új albumuk valóban augusztusban fog megjelenni. Az új album címe Hope is Here, és 2016. augusztus 12-én fog megjelenni. Oliverék elmondása alapján az album a csapat első konceptalbuma, egy fiúról, aki egyes egyedül él az erdőben. Több részlet folyamatosan érkezik majd a következő hetekben.

2016. június 22-én tök „véletlenül” ráakadtam az új album teljes borítójára, valamint a számlistájára, a Season of Mist oldalán. Náluk is elő lehet rendelni a lemezt, itt úgy gondoltam, megvárom a hivatalos linket, valami nagyobb csomagról. 12 új számot fogunk kapni, és az egyik dal újragondolt változatát. Még mindig reménykedek egy újabb magyar állomásban.

2016. június 27-én végül kitették a teljes albumborítót, amihez most már hivatalos lett a számlista is. A limitált kiadású deluxe cirka 12 ezer forintba kerül nálunk.

2016. augusztus 10-én jelentették be, hogy nemsokára az album címadó dalához érkezik az első videóklip, reggel 9 óra 26 perckor. 

2016. augusztus 11-én jelent meg a Hope is Here első klipje a címadó dalhoz.

2016. augusztus 12-én megjelent a Lacrimas Profundere 11. stúdiólemeze, a Hope is Here, ami a szokott témáktól eltérően egy konceptalbum. 

2016. augusztus 13-án felléptek Németország egyik legnagyobb gothic fesztiválján, a M'era Lunán, amit livestreamen lehetett követni. 

2016. augusztus 16-án jelentették be, hogy 2017 elején közös turnéra indulnak Tony másik zenekarával, A Life Divided-del. A turné neve Hope is Human, és sajnos nem érinti hazánkat, csak a szerencsés németek élvezhetik.

2016. augusztus 17-én volt a csapat legelső lemezbemutató koncertje a németországi Backstage-ben, ahol még Christopher is vendégeskedett egy dalban, most az Again It's Over volt ez a szerencsés dal.

2016. augusztus 19-én kaptam készhez a Deluxe csomagom. Már hétfőn (15-én) a kezemben lett volna, ha a kaputelefonunk nem döntött volna úgy, hogy nem szólal meg. Teljesen elégedett vagyok vele, minden benne van, amit ígértek. Azóta a pengetőt nyakláncként hordom.

2016. augusztus 22-én a Lacrimas bekerült a német albumeladási listák 30. helyére.

2016. augusztus 25-én került ki a Black Moon live verziója a M'era Lunáról. Hozzátették, hogy sokáig hezitáltak, be merjék-e ezt a dalt akusztikusan vállalni 20 ezer ember előtt (+ akik figyelték livestreamen, köztük én is). A dal maga gyönyörű, élőben még gyönyörűbb.

2016. szeptember 14-én kitették a My Halo Ground live verzióját a M'era Lunáról.

2016. november 4-én kitették ezt a képet, miszerint egy új videóklipet terveznek. Szerintem a My Halo Ground lesz, de aztán lehet meglepnek :D. Több dátum is szól európai országokba, Magyarország még egyelőre nincs köztük.

2017. első hónapjaiban közös turnéra indultak az A Life Divided-del, ami főleg Németországban volt jelentős. Közben Rob belekezdett egy mellékprojektbe, The Alligator Wine néven. Totál más stílus, de személy szerint csak ajánlani tudom.

 
The Letter

20+, barna haj/szem, Lili , Lacrimas Profundere , Starkill , SILPP/SISP, The Walking Dead , ŐSZ , metalhead for life, Tim Burton, Fekete Tőr Testvériség , csoki, Sirius Black , Sims 2, IKEA + JYSK, sorozatmánia, vámpírok, barátkozós, kreatív lélek, nyctophilia, gyertyák, lakkmánia, lila-fekete-fehér, acélbetkós, könyvmoly, HOGs, fesztiválozós, könyvgyűjtő. Több? »

• Ω • Home
• Ω • Amy
• Ω • Nox Arcana
• Ω • Starkill
• Ω • Extrák
• Ω • Oldal
• Ω • Login
 
The Path of Broken Homes
 
2 Sec. and a Tear

Értékelési rendszer olvasónaplóhoz:

1 csillag - kínszenvedés, nem ajánlom
2 csillag - ez meg mi volt?
3 csillag - átlagos
4 csillag - kedvenceim közt a helye
5 csillag - letehetetlenül jó, imádom! :)

Őket kéne meghallgatni (mert kevés a metalod, Amci...):

Allegro from My Requiem - spanyol power
Disdained – svéd gothic
Mist of Misery - svéd symphoblack
When Nothing Remains – svéd gothic doom
Oblivion Denied – dán heavy/groove
Solarus – kanadai power
Pain of Salvation - svéd progressive
Grave Digger - német heavy
Dream Evil - német power
Brainstorm - német power
Firewind - görög power

 
Still in Need

... avagy Amci bevásárlólistája

Lacrimas Profundere almost full disco
FTT 12.: Végre szeretők
FTT 13.: A király
Starkill: mindhárom album eredetiben
Starkill póló
SadDoLLs: mind a négy album eredetiben
SadDoLLs póló
2 kinézett gardrób IKEA-ból
a kinézett ágy IKEA-ból
lila nagy pakolós táska + tornacipő
fekete & lila Essence lakk
piros tornacipő
még egy post-it csomag
új telefon (Huawei vagy ZTE)
nagy SD-kártya a telefonba
új farmer, lehetőleg sötétkék vagy fekete
fekete/lila koponyás sál
fekete/rózsaszín kötött kardigán őszre
a Beauty Wishlist

 
Be Mine in Tears

Szeretnék néhány apróságot kikötni:

» Lehet véleményt mondani!
» Amy a nevem, nem kedves cserém, stb.
» Be van kapcsolva a captcha!
» Lehet cserét kérni, nem harapok :)!
» Ne reklámozd a lapod!
» Hosszabb mondanivaló esetén, kérlek, írj a poszt alá! Köszi!

» G-Portál közösségmentés «

 
My Release in Pain

Barátaim oldala

Velük napi szinten beszélek, ismerjük egymást blogon kívül is, van, akit személyesen is. Köztük vannak a Bloggerina-csapat is ;)

Napi kötelező irodalom

Titokban mindig fellesek hozzátok ;). Ez nem csere, ide be kell kerülni.

És óriási hála, ha viszontlátom magam náluk!

Képre vár(nak): -

Eltűntek, de visszavárom őket:
Natsumi, Esther, Lilla, Mido, Katie, Clodette, yorna, Saga, Noémi&Floo,

 
Black Swans

Vagyis az oldal azon része, ahova mindenki kikerülhet. Újraindult, így aki kedvet érez, írjon, mindenki kikerül! :)

Viki Fiola Vampy Szabe Vivien Terrarista anda Bebii Dorin
 
My Velvet Little Darkness

Nemsokára érkezik ezeknek a játékoknak a teljes változata, és ide gyűjtöm, mikre várok a legjobban. Nem szeretem őket magyarul játszani, a történetet pedig mindig leírom az érdeklődőknek ;).

» Cadenza 5: Eternal Dance
» Dark Parables 14: Return of the Salt Princess
» Dark Romance 8: Winter Lily
» Dark Tales 12: Edgar Allan Poe's Morella
» Dark Tales 13: Edgar Allan Poe's The Pit and the Pendulum*
» Dawn of Hope 3: The Frozen Soul
» Demon Hunter 4: Riddles of Light
» Donna Brave 2: and the Deathly Tree
» Edge of Reality 3: Fatal Luck *
» Enchanted Kingdom 3: Fog of Rivershire
» Endless Fables 3: Dark Moor
» Grim Facade 10: The Message
» Grim Facade 11: Broken Sacrament
» Grim Tales 14: The Time Traveler
» Haunted Hotel 16: Lost Dreams
» Haunted Legends 12: Monstrous Alchemy
» Hidden Expedition 16: The Golden Secret
» Immortal Love 4: Black Lotus
» Kingmaker: Rise to the Throne
» Labyrinths of the World 7: A Dangerous Game
» Lost Grimoires 3: The Forgotten Well
» Maze 4: Stolen Minds
» Moonsouls: Echoes of the Past
» Mystery of the Ancients 7: Black Dagger
» Mystery Tales 9: The Other Side *
» Myths of the World 14: Love Beyond
» Nevertales 7: Champions Journey
» Phantasmat 10: Curse of the Mist
» PuppetShow 13: The Curse of Ophelia
» Rite of Passage 8: Hackamore Bluff
» Royal Detective 5: The Princess Returns
» Shadowplay 3: The Forsaken Island
» Spirits of Mystery 10: The Last Fire Queen
» Stranded Dreamscapes 4: River of Souls
» Vermillion Watch 4: In Blood
» Tangled Stories: Fatal Love
» The Forgotten Fairy Tales 2: Canvases of Time
» The Secret Order 7: Shadow Breach *
» The Unseen Fears 2: Outlive
» Wanderlust: What Lies Beneath
» Yuletide Legends 2: Frozen Hearts

Utoljára frissítve: 2017.12.12. | Új elem: *

 
Of Words and Rain
Nyitás: 2006.04.02.
Szerkesztő: Amy
Téma: amit szeretek némi bloggal
Tárhely G-Portál
Kapcsolat: e-mail
GYIK Gyakran ismételt kérdések
Oldalinfók Amy's Office
Lap tetejére Lap tetejére
Köszönet
 

Nox Arcana

2006 – 2017