Nox Arcana ~ [Version: 68. Schwarzer Engel]
Dear Amy
Archívum - 2016.

Valaki visszatért a sötétségből

2016.12.31. 13:22, Amy Black
Zene – Lacrimas Profundere: The Path of Broken Homes

Jól eltűntem költözés után, mi? Sajnos a dolgok egyáltalán nem úgy alakultak, ahogy terveztem. A költözés egy rémálom volt, és ami még utána jött... nem véletlen 2016 a káosz éve. Meg úgy néz ki, hogy a nagy bejegyzésem 2016 utolsó bejegyzése is lesz. Épp ezért, hozzatok valami meleg italt, meg pokrócot, meg valami nasit, mert ez egy baromi hosszú történet lesz. Lehet, hogy két részre is fogom tagolni! O.o Nos akkor, ha mindenki nyugodtan ül, akkor csak figyeljetek. Az elejétől kezdem:

Ez volt életem legrosszabb költözése. Mama jó barátjának egy jó barátja volt a sofőr, a rakodók öcsém haverjai. Olcsón akartuk megúszni, de ezt a hibát többször nem követjük el, annyi fix. A manust képzeljétek el egy 60+-os bácsinak, annak is a taperolós fajtájából. Konkrétan hol engem, hol anyámat zaklatta. Hol a kezem, hol az arcom simogatta, néha még azon kaptam, hogy simogatja a ruháinkat... köpni-nyelni nem tudtam a döbbenettől, nemhogy ráordítani, hogy takarodjon már el onnan. Sőt, költözés felénél, mikor a három szobából másfelet már lehordtak a fiúk, ő kitalálta, hogy ő most elmegy egy kicsit, mert a közelben élt egy volt munkatársa, és be akart hozzá ülni beszélgetni. Ha ez még nem lett volna elég gyanús, akkor közölte a lázas anyámmal, az idős nagyanyámmal, meg velem, akinek éppen egyetlen gondja volt, hogy vágjuk a hónunk alá a majdnem 0 fokos hidegben a macskákat, és metrózzunk el szépen a házig, merthogy ő nem enged a kocsijába embert öcsémen kívül, az biztos.

Nem volt mit tenni, eljöttünk. A házról nem mesélnék részletesebben, mert ezt is csak átmenetileg kaptuk meg, de nekem külön helyem van, így tényleg a magam ura vagyok. Ha valami nagyon kell, átcsöngetek a szomszédba :DDD. Egyedüli hátrány az volt, hogy nem volt itt semmilyen szolgáltató, és a munka miatt nem is tehettem volna, hogy fogom magam, és bemegyek intézkedni. Így igencsak lemaradtam TWD-ügyileg, amiről tudott a webmester. Igen, olvastam minden bejegyzést a Histórián, és elfogadtam a pontlevonásokat, mert jogosak voltak. Nem is fogok hisztizni érte. Így is köszönöm az elért eredményt, mert egyszer hol a legjobb 10-be vártam magam, hol a legjobb 5-be. De ezt nem most akarom kivesézni.

A melóhelyem meg egyébként olyan, hogy a karácsonyi szezonban gyakran túlóráztam, 16-18 órákat. Egy neves kozmetikai cégi magyar elosztójában vagyok csomagoló, nem lehet csak úgy leülni, rohangálni kell a futószalag és a polcok között, és ha nincs meg egy napi limit, kevesebbet kapok teljesítménybérre. Mondjuk, ez úgy 11 óra után nem izgatott annyira, így igazából nem érdekel a teljesítménybér. Kétóránként van szünet, az is 10 perces, de még az ebédidő is az!!! 10 perc alatt lehetetlen eldönteni, hogy most eszek, mosdóba megyek, csak csekkolom, mi a helyzet online. Pluszban, hajnali 2-kor keltem, mert a busz, ami elvitt oda, messze volt, és éjszakaival kellett mennem, ami meg félóránként jár. Ha meg lekésem a csatlakozásokat, ugrott a napi bérem, és kevesebbet kapok... így is rettegek, mert van pletyka, hogy még többet akarnak felvenni, és szortírozni akarnak a meglévők között, ki az, aki nem bírja annyira. Nekem meg többször volt, hogy elevenre sebesedett a talpam a rohangálásban, így kínomban már napot cseréltem, hogy egyáltalán talpra tudjak állni, ez meg egyesek fejében elég ok lehet ahhoz, hogy repüljek... de akkor sem pihentem igazából, mert szépen fogtam magam, becammogtam a legközelebbi szolgáltatóhoz, és kötöttem egy szerződést, hogy kell internet meg miegymás. A házba behúztak mindent szerencsére, de az is jó 2 óráig tartott. És csak a két ünnep között került erre sor.

A karácsonyom egyébként lábadozással telt. Kiolvastam négy könyvet, és aludtam. Néha Simseztem is egy kicsit, és szerintem jó darabig nem is akarom látni, mert ráuntam. Ajándék az nem volt (agyvérzésen kívül), mert még tavaly Mama jól megátkozta a karácsonyt, így igazából nem is volt ünnep. 27-én le is bontottam, mielőtt elindultam volna dolgozni. 

A jövő évtől rengeteg jót várok. Ennyi rossz után most már ideje felemelkedni azon a hullámhegyen, ami előttem áll. Így, hogy egy részben csak magamra számíthatok, nagyon jó löketet adott. 

Nemsokára megyek vendégségbe az új szomszédokhoz. Van itt egy kedves néni az unokájával, akik már első nap finom levessel fogadtak minket, így azóta beszélőviszonyban vagyunk. Sőt, mikor megtudták, hogy vannak cicáink, még jobban megörültek nekünk, mert nekik is van öt. Kár, hogy az enyém olyan antiszociális, hogy nem visel el másokat maga körül... de én meg kiélhetem a „macskát-akarok-babázni” hajlamomat. Utána viszont vár a kedvenc munkám, a szerkesztés.

Címkék: Blog

Dark Tales 10: Edgar Allan Poe's The Raven

2016.12.30. 20:21, Amy Black

Megjelenés: 2016. december 29.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Alan Dillingert, a híres archeológust fél éve holtan találták a házának udvarán. Egy rejtélyes Lenore miatt lett öngyilkos, ám mikor a detektívek a városba érkeztek, a felfogadójuk közli a detektívvel, hogy szerinte gyilkosság történt.

Hidden Expedition 13: The Lost Paradise

2016.12.30. 20:08, Amy Black

Megjelenés: 2016. december 21.
Fejlesztők: Big Fish Studios, Eipix Entertainment
Történet:
Búvárkodás után emlékezet vesztve térünk magunkhoz egy trópusi paradicsomban. Az emlékek lassan térnek vissza, és kiderül, hogy valahogy Costa Rica partjaira tévedtünk.

(#104) Amy és a The Man-Eating Tree kapcsolata

2016.12.27. 21:22, Amy Black

Akkoriban úgy voltam az atmospheric gothic metallal, hogy az biztos egy olyan pokémon, ami ritka. De úgy látszik, az évet egy ilyen ritka finn csapattal zárom.

A The Man-Eating Tree első két lemezére egy olyan hatalmas erős jelzőt tudok mondani, amiről sosem hittem, hogy valaha is ki fogok emelni egy zenekarnál: az énekhang. Igen, ennyire egyszerű. Először nevüket onnan hallottam, hogy valamikor az Amorphis előzenekaraként jöttek, és én nem voltam ott, mert volt egy kisebb magánéleti válságom... de amint talpra álltam, rájuk kerestem, hogy mit tudnak mégis, és azt hiszem, életem legjobb döntése volt.

A Harvest lemezre esett a választásom, aminek bőven elég volt már az első számába belehallgatnom (Harvest Bell), hogy hidegrázásom legyen tőle. Tetőtől-talpig libabőrös lettem. Aztán belecsapott a lemez a legeslegkedvencebb TMET dalomba: At the Green Country Chapel. És meghallottam azt a hangot, ami ezt a tökéletes atmoszférát megkoronázta. Tuomas Tuominen hangját azonban csak 2013-ig élvezhettük, ugyanis zenei és nem zenei összeférhetetlenségek léptek fel a zenekarban, ezért kilépett onnan. Saddest story of my life.

Vesa Ranta, akit még a Sentencedből ismerhetünk, egy nagyon erős húzónév, eszméletlen jó dobos, így érdemes miatta maradni. Van azóta új vokálosuk, de még nem jutottam oda, hogy teszteljem, felér-e Tuomas utánozhatatlan hangjához. Várom már azt a napot, mikor az a fickó előkerül. Olyan hidegrázást magas énekhangú férfi még nem okozott, mint ő, eleddig még soha. Hallgassátok csak ezt meg, teljesen nyugis zene.

Wantlist for 2017

2016.12.26. 23:22, Amy Black

Címkék: Polyvore

Sunday best of (#7)

2016.12.25. 10:26, Amy Black

» Meglátogatott tegnap a múzsa! *-* Areh olyan boldog, hogy vele vagyok! » Örülök, hogy karácsony van, legalább kipihenhetem a hét fáradalmait. Nagy pörgés volt. » Simsben mostanában ikreim születnek, pedig nem használok hacket. » Végre lerendszereztem, melyik füzetemet mire használom, juhé! » Rá kellett jönnöm a héten, hogy az ember nem a pénztől lesz gazdag, hanem a családtól. » Két hete csak Dr. Csontot nézünk. Kicsit már unalmas. » Tegnap reggel TNBC-vel kezdtem a napot, Mama legnagyobb bánatára. Nem érti a Burtonizmust.

Címkék: Sunday best of

Haunted Hotel 13: The Thirteenth

2016.12.23. 20:16, Amy Black

Megjelenés: 2016. december 21.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Egy apa-fia megállnak nem messze egy benzinkúton, segíteni egy fura kinézetű fickónak. Meg is történik a baj: az apát megölik, a fiút elrabolják. Szellemként kell válaszokat keresnünk a kérdéseinkre.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
The Letter

Lila haj/barna szem, Lacrimas Profundere , SadDoLLs ,
Schwarzer Engel , Starkill , Lili , metalhead for life,
SILPP/SISaP/SISEP/SIStP, The Walking Dead , ŐSZ ,
The Sims 2, Tim Burton, Fekete Tőr Testvériség , csoki,
Sirius Black , IKEA + JYSK, sorozatmánia, vámpírok,
törekvő, barátkozós, kreatív lélek, nyctophilia, gyertyák,
lakkmánia, acélbetkós, lila-fekete-fehér, könyvmoly, HOGs,
könyv- és bögregyűjtő, Potter-generációs, fesztiválozós, tervmegvalósító, független promóter. Több? »

• Ω • Home
• Ω • Amy
• Ω • Nox Arcana
• Ω • SadDoLLs * more coming soon
• Ω • Schwarzer Engel * more coming soon
• Ω • Starkill * more coming soon
• Ω • Extrák
• Ω • Oldal
• Ω • Login
 
The Path of Broken Homes

 
My Mescaline
Az oldalnak három állandó rovata van, és egy állandó visszatérője. Alább tudtok belőlük mazsolázni! ;)
Polyvore szettek dalcímekre
Minden hétfőn
Mindig is érdekelt az alternatív divat, és ezt szoktam keverni dalcímekkel. Többnyire elképzelem, mit viselne egy karakter, ha klip lenne hozzá.

Amy Loves Metal
Minden kedden
2003 óta rengeteg név futott át szemeim előtt, és még mindig azt mondom, nem ismerem mindegyiket. A sorozat 2015-ben indult útjára.

Hidden Object játékok kritikái
Minden pénteken
Ez a játék kategória jócskán több, mint időre megkeresni egy képen elrejtett tárgyakat. Történetük van, imádnivaló karakterekkel.

Koncert-beszámolók
Esemény utáni napon
Egyik koncertes élményem sem volt eseménytelen (nem is lehetne!), és ezzel is kedvet szeretnék csinálni azoknak, akik még nem jártak az adott előadó koncertjén.
 
2 Sec. and a Tear

Értékelési rendszer olvasónaplóhoz:

1 csillag - kínszenvedés, nem ajánlom
2 csillag - ez meg mi volt?
3 csillag - átlagos
4 csillag - kedvenceim közt a helye
5 csillag - letehetetlenül jó, imádom! :)

Őket kéne meghallgatni (mert kevés a metalod, Amci...):

Allegro From My Requiem - spanyol power
Disdained – svéd gothic
Mist of Misery - svéd symphoblack
When Nothing Remains – svéd gothic doom
Oblivion Denied – dán heavy/groove
Solarus – kanadai power
Pain of Salvation - svéd progressive
Grave Digger - német heavy
Dream Evil - német power
Brainstorm - német power
Firewind - görög power

 
Still in Need

... avagy Amci bevásárlólistája

Lacrimas Profundere almost full disco
FTT 12.: Végre szeretők
FTT 13.: A király
Schwarzer Engel: complete discography
Schwarzer Engel póló
Starkill: complete discography
Starkill póló
SadDoLLs: complete discography
SadDoLLs póló
2 kinézett gardrób IKEA-ból
a kinézett ágy IKEA-ból
lila nagy pakolós táska + tornacipő
fekete & lila Essence lakk
piros tornacipő
még egy post-it csomag
új telefon (Huawei vagy ZTE)
nagy SD-kártya a telefonba
új farmer, lehetőleg sötétkék vagy fekete
fekete/lila koponyás sál
fekete/rózsaszín kötött kardigán őszre
a Beauty Wishlist

 
Be Mine in Tears

Szeretnék néhány apróságot kikötni:

» Lehet véleményt mondani!
» Amy a nevem, nem kedves cserém, stb.
» Be van kapcsolva a captcha!
» Lehet cserét kérni, nem harapok :)!
» Ne reklámozd a lapod!
» Hosszabb mondanivaló esetén, kérlek, írj a poszt alá! Köszi!

» G-Portál közösségmentés «

 
My Release in Pain

Barátaim oldala

Velük napi szinten beszélek, ismerjük egymást blogon kívül is, van, akit személyesen is. Köztük vannak a Bloggerina-csapat is ;)

Napi kötelező irodalom

Titokban mindig fellesek hozzátok ;). Ez nem csere, ide be kell kerülni.

És óriási hála, ha viszontlátom magam náluk!

Képre vár(nak): -

Eltűntek, de visszavárom őket:
Natsumi, Esther, Lilla, Mido, Katie, Clodette, yorna, Saga, Noémi&Floo, Selena, Liliana, Cerila, Đzsí, Kishi, Lola

 
My Velvet Little Darkness

Nemsokára érkezik ezeknek a játékoknak a teljes változata, és ide gyűjtöm, mikre várok a legjobban. Nem szeretem őket magyarul játszani, a történetet pedig mindig leírom az érdeklődőknek ;).

Görgessetek a listán lefelé, hogyha keresnétek valamit! ;)

» Beyond 3: The Fading Signal
» Chimeras 7: New Rebellion
» Dark Parables 14: Return of the Salt Princess
» Dark Tales 13:
Edgar Allan Poe's The Pit and the Pendulum
» Dawn of Hope 3: The Frozen Soul
» Edge of Reality 3: Fatal Luck
» Enchanted Kingdom 3: Fog of Rivershire
» Endless Fables 3: Dark Moor
» Fright Chasers 2: Soul Reaper
» Grim Facade 11: Broken Sacrament
» Haunted Hotel 16: Lost Dreams
» Haunted Legends 12: Monstrous Alchemy
» Haunted Manor 4: The Last Reunion
» Immortal Love 4: Black Lotus
» Kingmaker: Rise to the Throne
» League of Light 6: The Game *
» Maze 4: Stolen Minds
» Midnight Calling 5: Arabella *
» Moonsouls: Echoes of the Past
» Mystery Tales 9: The Other Side
» Mystery Trackers 14: Mist Over Blackhill
» Nevertales 7: Champions Journey
» Paranormal Files: Fellow Traveler>
» Queen's Quest 4: Sacred Truce *
» Reflections of Life 6: In Screams and Sorrow
» Rite of Passage 8: Hackamore Bluff
» Royal Detective 5: The Princess Returns
» Saga of the Nine Worlds 3: The Hunt
» Secrets of Great Queens 2: Regicide
» Spirits of Mystery 11: The Lost Queen *
» Stranded Dreamscapes 4: River of Souls
» Vermillion Watch 4: In Blood
» Tales of Terror 4: The Fog of Madness
» Tangled Stories: Fatal Love
» The Keeper of Antiques 4: Shadows From the Past
» The Secret Order 7: Shadow Breach

Utoljára frissítve: 2018.02.18. | Új elem: *

 
Of Words and Rain

Admin Amy Black
Téma amit szeretek némi bloggal
Nyitás 2006.04.02. | 2010.01.01.
Tárhely G-Portál
Design Version 68.: Schwarzer Engel

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat. A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem, a dalokat Christopher Schmid és Rob Vitacca írta!

Minden jog fenntartva | (C) 2006-2017 | nox-arcana.gp

 

Nox Arcana

2006 – 2018