Dear Amy

Movie Weekend (#1)

2017.06.04. 23:56, Amy Black

Na igen, megint este írok, de jóóó ez így :D. Új rovattal jelentkezek, amit próbálok majd hetente hozni, hátha így találtok valami jót is. Azért Movie Weekend, mert 3-4 filmet tervezek megnézni a hétvége alatt, és azokról írni valamit, én hogy láttam, mi tetszett vagy éppen nem tetszett benne. Mai alanyaim között kettő mese és egy thriller szerepel.

Próbálok nem úgy írni, hogy tele legyen spoilerrel, ami gyakran tönkreteheti az élményt.

Gólyák (2016)

Angolcím: Storks (2016)
Hossz: 1 óra 26 perc
Műfaj: animációs, családi

Alapjáraton szeretem az animációs filmeket, mégha néha nem is mindegyiket nézem meg, mert éppen nem érdekel. Régi Disney-mesélen nőttem fel, így nagyon-nagyon magas az a léc, amit egy modernkorinak meg kell ütnie.

A sztorit gondolom hallottátok már: van az a történet, hogy a babát a gólya hozza. Igen, erre alapszik ez is, ámde pár éve felmondtak a gólyák ezzel, és egy hatalmas internetes webárúház alapján működnek. Egy ember azonban mégis fennmaradt, és 18 évig vártak arra, hogy ki lehessen rúgni, mert hát sehogy se illik bele. A leendő kisfőnök és főhősünk, Fióka (Junior jobban tetszett volna) feladata ez, hogy közölje Árva Tulipánnal, hogy mennie kell, de nincs szíve, ezért a régi babagyárba zárja őt. Közben a földön egy kissrác kistestvérről ábrándozik a nagy munkamániás szülei mellett, ezért levelet ír a gólyáknak, hogy egy ninjaképességű kisöcsit akar. Nagy ellenkezések árán létrejön ez a bizonyos kistestvér, egy kislány, és ahelyett, hogy eltusolnák, úgy döntenek, hogy leszállítják a családjának. Csakhogy ez a kis kaland mindenki életét fenekestől felforgatja majd.

Röviden:
A maga 1,5 órás intervallumában ez a mese jó, bár szerintem a kisebb korosztályt rendesen összezavarhatja. Vicces lenne a postaládában találni leveleket 5-7 évesektől, hogy így akarnak kistesót. Felnőtt fejjel viszont több értelme van szerintem. A poénokat eltalálták, nem egyszer nézhető kategória nekem.
Hogy miért is nem adtam rá maximális pontszámot? Szerintem kiszámítható a történet, bár a végén igencsak meglepődtem. Nézzétek meg ti is :)

9/10

A kis kedvencek titkos élete (2016)

Angolcím: The Secret Life of Pets (2016)
Hossz: 1 óra 27 perc
Műfaj: animációs, családi

Úgy kezdték nekem, hogy ezt muszáj látnom, mert annyira cuki, hogy az már hihetetlen. Mondjuk tény, hogy előtte az a Minion hogy örült az Illumination szónak az haláli. Ja igen, titkon hatalmas Minion-fan vagyok, így hoztam is Stu-t erre a mesére. Stu a plüss Minionom, kétszemű, és nem beszél. Szóval rossz egy segítő, de legalább van :DD

Rövid tartalma az, hogy Max kap egy lakótársat Duke személyében. Kapcsolatuk nem éppen zökkenőmentes, először sintérek közé kerülnek, majd jön a fehér nyúl, hogy ő bosszút áll az emberiségen, amiért ki lett hajítva. A sztori helyenként számomra meglepő volt, de határozottan jó egy délutánra. Biztos, hogy előveszem majd később.

Röviden:
Maga a történet nekem tetszett, meg is könnyeztem párszor, meg is csókolgattam utána a macskámat, és ha lett volna kutyám, akkor őt is. Meg ha még élne a papagájom, akkor őt is. Szóval na :D. Határozottan állatbaráttá nevelő mese (bár azt nem élvezném én, hogy tarantulák másznak a kocsim szélvédőjén, na), a poénok is ütnek, de sajnos azt kell mondjam, hogy igen, a trailer majdnem mindet lelőtte. És csak ezért a -1 pont.

9/10

A boncolás (2016)

Angolcím: The Autopsy of Jane Doe
Hossz: 1 óra 26 perc
Műfaj: thriller, misztikus

*sokáig fejet vakar, mire elkezdi* Anyukám nagy-nagy kedvenc filmje az utóbbi időkben, így egy kicsit vonakodva kezdtem bele. Egyébként az nem zavar, hogy nézek Walking Deadet, embereket zabálnak meg, az neeem, de ha már boncolnak, akkor bizony a gyomrom egy kicsit felkavarodik. Magam se értem, hogy működöm :D

Tommy és Austin a város boncmesterei, és egyik este egy szokatlan holttestet kapnak: a nőnek semmi okmánya, semmilye sincs, a halál oka egyenlőre ismeretlen. Csakhogy a boncolást követően lassan különös dolgok történnek az alaksori hullaház & boncteremben, amik miatt jobb nem szólóban nézni ezt a filmet.

Röviden:
Maga az elgondolás nekem nagyon tetszett, bár már az első jeleknél tudtam, hogy valami más van a háttérben, mint egy holttest, ami kikerült a pince aljából. Nem az a horror, inkább thriller, erős misztikummal. Valaki pedig magyarázza el nekem, hogy akar az illető boncmesterré lenni? Ezek után nem hiszem, hogy sokan akarnak, de azon is gondolkodom, hogy vajon valaha lesz-e kimondott vége is. Nem lövöm le a poént, nézze meg, aki akarja.

10*/10

Címkék: Movie Weekend
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Az első kettőt láttam! A gólyáson én bealudtam >< Barátomnak viszont tetszett. A kis kedvenceink titkos életét imádtuk! A boncolást viszont még nem láttam/láttuk. Azt hittem, hogy  valami Köpög a sírodra féleség, de örülök, hogy bemutattad nekünk, mert szerintem ez lesz a következő filmecskénk! ♥


Válasz:

Igazán nincs mit! ^^. Nem mesedélutánt akartam csinálni elsőre, csak napközben nem poén a horror, ezért hagytam éjszakára :D. Az ajánló előtt egy fél órával fejeztem be pont :D

Tényleg jó a kis kedvencek, szerintem párszor megnézem majd:D.

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.06.10. 20:35
Zsófi

Én a második kettőt láttam. A Boncolás nekem nagyon bejött - igaz, kicsit úgy érzem, hogy lezáratlan, és ha nagyon akarják, ezt a témát még húzhatják tovább.
Voltak benne elég creepy momentumok, egynek szerintem nagyon jó kis thriller volt.

A kis kedvencek pedig cuki volt, kissé fárasztó. Számomra is elég zavaró volt, hogy kb. az összes poént lelőtte a trailer. :D Többek között ezek miatt is szoktam úgy dönteni, hogy nem nézek trailert, de van, amikor nem tudja elkerülni az ember. :)


Válasz:

Szintén nem vagyok egy trailernézős alkat, csak hallottam a reklámot, aztán... nos, zavart. A boncolást én is szeretem, szerintem jó film, egyetlen rossz dolgot kivéve.

2017.06.06. 19:07
Ninaa

Az első kettőt láttam! A gólyáson én bealudtam >< Barátomnak viszont tetszett. A kis kedvenceink titkos életét imádtuk! A boncolást viszont még nem láttam/láttuk. Azt hittem, hogy  valami Köpög a sírodra féleség, de örülök, hogy bemutattad nekünk, mert szerintem ez lesz a következő filmecskénk! ♥


Válasz:

Igazán nincs mit! ^^. Nem mesedélutánt akartam csinálni elsőre, csak napközben nem poén a horror, ezért hagytam éjszakára :D. Az ajánló előtt egy fél órával fejeztem be pont :D

Tényleg jó a kis kedvencek, szerintem párszor megnézem majd:D.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
The Letter

20+, barna haj/szem, Lili , Lacrimas Profundere , Starkill , SILPP/SISP, The Walking Dead , ŐSZ , metalhead for life, Tim Burton, Fekete Tőr Testvériség , csoki, Sirius Black , Sims 2, IKEA + JYSK, sorozatmánia, vámpírok, barátkozós, kreatív lélek, nyctophilia, gyertyák, lakkmánia, lila-fekete-fehér, acélbetkós, könyvmoly, HOGs, fesztiválozós, könyvgyűjtő. Több? »

• Ω • Home
• Ω • Amy
• Ω • Nox Arcana
• Ω • Starkill
• Ω • Extrák
• Ω • Oldal
• Ω • Login
 
The Path of Broken Homes
 
2 Sec. and a Tear

Értékelési rendszer olvasónaplóhoz:

1 csillag - kínszenvedés, nem ajánlom
2 csillag - ez meg mi volt?
3 csillag - átlagos
4 csillag - kedvenceim közt a helye
5 csillag - letehetetlenül jó, imádom! :)

Őket kéne meghallgatni (mert kevés a metalod, Amci...):

Allegro from My Requiem - spanyol power
Disdained – svéd gothic
Mist of Misery - svéd symphoblack
When Nothing Remains – svéd gothic doom
Oblivion Denied – dán heavy/groove
Solarus – kanadai power
Pain of Salvation - svéd progressive
Grave Digger - német heavy
Dream Evil - német power
Brainstorm - német power
Firewind - görög power

 
Still in Need

... avagy Amci bevásárlólistája

Lacrimas Profundere almost full disco
FTT 12.: Végre szeretők
FTT 13.: A király
Starkill: mindhárom album eredetiben
Starkill póló
SadDoLLs: mind a négy album eredetiben
SadDoLLs póló
2 kinézett gardrób IKEA-ból
a kinézett ágy IKEA-ból
lila nagy pakolós táska + tornacipő
fekete & lila Essence lakk
piros tornacipő
még egy post-it csomag
új telefon (Huawei vagy ZTE)
nagy SD-kártya a telefonba
új farmer, lehetőleg sötétkék vagy fekete
fekete/lila koponyás sál
fekete/rózsaszín kötött kardigán őszre
a Beauty Wishlist

 
Be Mine in Tears

Szeretnék néhány apróságot kikötni:

» Lehet véleményt mondani!
» Amy a nevem, nem kedves cserém, stb.
» Be van kapcsolva a captcha!
» Lehet cserét kérni, nem harapok :)!
» Ne reklámozd a lapod!
» Hosszabb mondanivaló esetén, kérlek, írj a poszt alá! Köszi!

» G-Portál közösségmentés «

 
My Release in Pain

Barátaim oldala

Velük napi szinten beszélek, ismerjük egymást blogon kívül is, van, akit személyesen is. Köztük vannak a Bloggerina-csapat is ;)

Napi kötelező irodalom

Titokban mindig fellesek hozzátok ;). Ez nem csere, ide be kell kerülni.

És óriási hála, ha viszontlátom magam náluk!

Képre vár(nak): -

Eltűntek, de visszavárom őket:
Natsumi, Esther, Lilla, Mido, Katie, Clodette, yorna, Saga, Noémi&Floo,

 
Black Swans

Vagyis az oldal azon része, ahova mindenki kikerülhet. Újraindult, így aki kedvet érez, írjon, mindenki kikerül! :)

Viki Fiola Vampy Szabe Vivien Terrarista anda Bebii Dorin
 
My Velvet Little Darkness

Nemsokára érkezik ezeknek a játékoknak a teljes változata, és ide gyűjtöm, mikre várok a legjobban. Nem szeretem őket magyarul játszani, a történetet pedig mindig leírom az érdeklődőknek ;).

» Cadenza 5: Eternal Dance
» Dark Parables 14: Return of the Salt Princess
» Dark Romance 8: Winter Lily
» Dark Tales 12: Edgar Allan Poe's Morella
» Dark Tales 13: Edgar Allan Poe's The Pit and the Pendulum*
» Dawn of Hope 3: The Frozen Soul
» Demon Hunter 4: Riddles of Light
» Donna Brave 2: and the Deathly Tree
» Edge of Reality 3: Fatal Luck *
» Enchanted Kingdom 3: Fog of Rivershire
» Endless Fables 3: Dark Moor
» Grim Facade 10: The Message
» Grim Facade 11: Broken Sacrament
» Grim Tales 14: The Time Traveler
» Haunted Hotel 16: Lost Dreams
» Haunted Legends 12: Monstrous Alchemy
» Hidden Expedition 16: The Golden Secret
» Immortal Love 4: Black Lotus
» Kingmaker: Rise to the Throne
» Labyrinths of the World 7: A Dangerous Game
» Lost Grimoires 3: The Forgotten Well
» Maze 4: Stolen Minds
» Moonsouls: Echoes of the Past
» Mystery of the Ancients 7: Black Dagger
» Mystery Tales 9: The Other Side *
» Myths of the World 14: Love Beyond
» Nevertales 7: Champions Journey
» Phantasmat 10: Curse of the Mist
» PuppetShow 13: The Curse of Ophelia
» Rite of Passage 8: Hackamore Bluff
» Royal Detective 5: The Princess Returns
» Shadowplay 3: The Forsaken Island
» Spirits of Mystery 10: The Last Fire Queen
» Stranded Dreamscapes 4: River of Souls
» Vermillion Watch 4: In Blood
» Tangled Stories: Fatal Love
» The Forgotten Fairy Tales 2: Canvases of Time
» The Secret Order 7: Shadow Breach *
» The Unseen Fears 2: Outlive
» Wanderlust: What Lies Beneath
» Yuletide Legends 2: Frozen Hearts

Utoljára frissítve: 2017.12.12. | Új elem: *

 
Of Words and Rain
Nyitás: 2006.04.02.
Szerkesztő: Amy
Téma: amit szeretek némi bloggal
Tárhely G-Portál
Kapcsolat: e-mail
GYIK Gyakran ismételt kérdések
Oldalinfók Amy's Office
Lap tetejére Lap tetejére
Köszönet
 

Nox Arcana

2006 – 2017