Dear Amy

Dzsenii interjúja a Blogger Queens-ről

2017.08.02. 10:06, Amy Black
Forrás: bloggerqueens.gp

Már elhintettem többször is, hogy több interjút csináltak velem több témában. Sajnos pontos sorrendre már nem emlékszem, egyet még nem publikált az interjúztató, így arra még várnotok kell. Így először Dzsenii interjúja következzen, amit még a kis álomprojektem, a Blogger Queens kapcsán született meg. Enjoy!

01. Pontosan mikor jött ez az ötlet, hogy egy közös blogot csinálj más bloggerekkel?
Az első ötlet még olyan 2007-2008 környékén jött. Akkor már benne voltam a G-Portálban egy jó másfél éve, és akkor kezdtem felfedezni, hogy van erre lehetőség, hogy többen szerkeszenek egy lapot. Egyik akkori ismerősömmel el is kezdtünk egy lapot, az is ilyen magazinos lett, csak aztán a kezdeti lelkesedés egy csapásra eltűnt, mikor cikkeket kellett volna hoznia az illetőnek. Sőt, gyakran volt, hogy egyedül csináltam azt, amit igazából másra szántam, így egy idő után lezártam a lapot, de a kis álmom megmaradt.

02. Miért szerettél volna egy közös blogot?
Mindig is adni akartam valamit a világnak, mégha csak így online is tudom megtenni. Viszont a tudásom sokszor véges, vagy éppen kevés egy témakörben, vagy annyira nem vagyok jártas benne, hogy értelmes témaként egy hosszabb poszt szülessen belőle. Plusz, ha van közös érdeklődési kör, mégha csak egy is, azzal már lehet kezdeni valamit. Csapatjátékos vagyok, és szeretek így közösködni.

03. Vetetted már fel másoknak ezt az ötleted, aki esetleg visszautasította?
Volt igen, de az kimondottan nem ebben a témában. Lehet, hogy megijedtek, hogy túl sokat kell csinálnuk, vagy féltek, hogy elrontják, amit csináltam. Igazából lővésem sincs. Nem olyan főnök vagyok, mint Miranda Priestly.

04. Mennyire időre tippelsz, mennyi ideig lesz meg a közös oldal?
Remélem, sokáig. Azért szeretném, ha nem egy hétig vagy hónapig működne. Tényleg nagy terveim vannak, szeretném azokat kipipálni. Van egy kis bakancslistám, mit lehetne elérni egy közös oldallal, és remélem, az összes tételt kipipálhatom. Utána tényleg már csak azon fog múlni, hogy ki hogy csinálja. Ezért sem akartam olyan szabályokat, amiket én sem tartanék be.

05. Mennyire vagy együttműködő típus? Szerinted lesznek összeveszések? 
Határozottan együttműködőnek mondom magam, de van olyan, hogy kompromisszumot kell kötnöm. Nem reménykedem, hogy nem lesz összeszólalkozás, jobb helyeken is előfordul, de direkt úgy vázoltam fel már az elejétől kezdve, hogy ezt nem kötelező csinálni, nem akarom, hogy muszájból írjanak/írjatok. Meghallgatok minden ötletet, és ha tényleg azt látom, hogy 2-3 főnek ugyanaz a témája, akkor felajánlom a közös posztot. Szerintem ez azért is jó, mert így is kialakul a szerkesztők között egy kis családias hangulat, és nem lesznek tiltásra menő harcok.

06. Mivel te vagy az ötletgazda, van esetleg olyan téma, amit nem szeretnél, hogy valaki feldolgozzon? Úgy értem, hogy egyáltalán nincs helye a blogon?
A lejáratós, kibeszélős posztokat. Értem én, vannak felháborító dolgok környezetünkben, de szeretném, ha a blog nem azért lenne híres, hogy itt van egy cikk, amiben fröcsögés van, hogy milyen hülye XY, fúj, sortűz elé. Nem, ez számomra megengedhetetlen. Ugyancsak ilyen az erőszakos posztok. Röviden azok, amik mindannyiunknál elérnek egy ingerküszöböt.
Valamint, szeretném, ha semmi darkwebes téma nem lenne. Bőven elég az, hogy néha hallom/halljuk, de nem hinném, hogy ez beleférne ide. Ugyanígy a 18-as témák sem. Elképzelhető, hogy elő fognak kerülni a kiskorú olvasók is, mert biztos, hogy lesz olyan téma, ami érdekelni fog ugyanúgy egy 13 évest, mint egy 21 évest.

07. Már leírtad, de gondoltam, itt is megkérdezem, hogy mik azok a témák, amiket te fogsz írni, és miért pont ezeket választottad? 
Főleg az alternatív divat, a számítógépes játékok világa. Bármilyen oldalt megnézel, még a nagy-nagyok között, az előbbi olyan szinten van feltüntetve, ami miatt sokszor felvontam a szemöldököm, a másikkal meg nem foglalkoznak, maximum fórumtémában. Az alternatív divatnak évek óta követője vagyok, és szerintem én értek annyira hozzá, hogy nem azt írom a szegecses dolgokra, hogy ez divatos, hanem kiemelem, kik kezdték el használni. Nem vagyok egy kritikus, csak van egy nézőpontom, és aszerint alakítottam ki a saját divatom. Mostanában egyre több lányról is kiderül, hogy gamer, és legalább akkora tudása van egy-egy játékról, mint egy srácnak. Nem mintha én egy GTAO supreme master lennék. Van egy réteg, amikről szinte mindenki elfeledkezik, ez pedig a hidden object. 2012-ben kezdtem el komolyabban játszani ezekkel, és rá kellett jönnöm, hogy sokkal több van benne, mint az infoórák unaloműzői, hogy van 5 perced 25 tárgyra. Nem, ez jóval több.
De igazából bármilyen témában tudnék írni, amiről van fogalmam. Még ha tök bénán is teszem :DDD.

08. Van olyan téma amit más ír, és téged ez különösen érdekel? 
Eredetileg felsorolni akartam, de akkor egyszerűen azt kellett volna írnom, hogy a világ . De így akkor a beauty témákat teszem előre, mert érdekel, ki milyen termékeket használ. Még keresem az igaziakat, amiket használhatok. Ugyancsak el szoktam olvasni a lelkizős témákat, a kulturális cikkeket, de még a határokat feszegetőeket is. A DIY-posztokat is szeretem, ugyanígy jöhetnek a körmös posztok.

09. Későbbiekben, olyan 1 hónap múlva csatlakozhat még valaki? Vagy nincs megszabva, hogy meddig lehet csatlakozni?
Lehet, persze. Nincs megszabva, hogy hányan lehetünk, bár azt tényleg nem hallottam, hogy 8-nál több szerkesztő van egy oldalon. Nem kell ezt komolyan venni . Merész újításnak tartanám, hogy mindenki, aki akar, írhat ide. Biztos lesznek olyanok, akik csak ideiglenesen jönnének, egy-egy cikkel, vagy lesz egy lelkes szerkesztő, akinek annyira megtetszik itt a légkör, hogy állandósul. Ez ijesztőnek tűnhet, de nem akarom, hogy azt érezzék, hogy ez itt egy próbaidős helyzet, bőven elég az a blogon kívül is. Szerintem mindenki döntse el maga, mennyire komolyan gondolja. Az biztos, hogy én kirúgni senkit sem fogok, pocsék főnök lennék.

10. Mit üzensz az olvasóknak? Mit üzensz nekünk, mint társszerkesztőknek? 
Oh, nos, ez bénán fog hangzani, először írok ilyet , de köszönöm először is mindenkinek, aki eddig olvasott, és ezek után is fog, vagy esetleg új olvasót köszönthetek.
Nektek csajszik köszönöm, hogy úgy vélitek, ez a közös blog ötlete igenis megvalósítható, és hogy együtt olyan dolgokat érhetünk el, amikre nem is gondoltunk.

Köszönöm még egyszer Dzsenii a megkeresést! ;)

Címkék: SiteNews Interviews
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
The Letter

20+, barna haj/szem, Lili , Lacrimas Profundere , Starkill , SILPP/SISP, The Walking Dead , ŐSZ , metalhead for life, Tim Burton, Fekete Tőr Testvériség , csoki, Sirius Black , Sims 2, IKEA + JYSK, sorozatmánia, vámpírok, barátkozós, kreatív lélek, nyctophilia, gyertyák, lakkmánia, lila-fekete-fehér, acélbetkós, könyvmoly, HOGs, fesztiválozós, könyvgyűjtő. Több? »

• Ω • Home
• Ω • Amy
• Ω • Nox Arcana
• Ω • Starkill
• Ω • Extrák
• Ω • Oldal
• Ω • Login
 
The Path of Broken Homes
 
2 Sec. and a Tear

Értékelési rendszer olvasónaplóhoz:

1 csillag - kínszenvedés, nem ajánlom
2 csillag - ez meg mi volt?
3 csillag - átlagos
4 csillag - kedvenceim közt a helye
5 csillag - letehetetlenül jó, imádom! :)

Őket kéne meghallgatni (mert kevés a metalod, Amci...):

Allegro from My Requiem - spanyol power
Disdained – svéd gothic
Mist of Misery - svéd symphoblack
When Nothing Remains – svéd gothic doom
Oblivion Denied – dán heavy/groove
Solarus – kanadai power
Pain of Salvation - svéd progressive
Grave Digger - német heavy
Dream Evil - német power
Brainstorm - német power
Firewind - görög power

 
Still in Need

... avagy Amci bevásárlólistája

Lacrimas Profundere almost full disco
FTT 12.: Végre szeretők
FTT 13.: A király
Starkill: mindhárom album eredetiben
Starkill póló
SadDoLLs: mind a négy album eredetiben
SadDoLLs póló
2 kinézett gardrób IKEA-ból
a kinézett ágy IKEA-ból
lila nagy pakolós táska + tornacipő
fekete & lila Essence lakk
piros tornacipő
még egy post-it csomag
új telefon (Huawei vagy ZTE)
nagy SD-kártya a telefonba
új farmer, lehetőleg sötétkék vagy fekete
fekete/lila koponyás sál
fekete/rózsaszín kötött kardigán őszre
a Beauty Wishlist

 
Be Mine in Tears

Szeretnék néhány apróságot kikötni:

» Lehet véleményt mondani!
» Amy a nevem, nem kedves cserém, stb.
» Be van kapcsolva a captcha!
» Lehet cserét kérni, nem harapok :)!
» Ne reklámozd a lapod!
» Hosszabb mondanivaló esetén, kérlek, írj a poszt alá! Köszi!

» G-Portál közösségmentés «

 
My Release in Pain

Barátaim oldala

Velük napi szinten beszélek, ismerjük egymást blogon kívül is, van, akit személyesen is. Köztük vannak a Bloggerina-csapat is ;)

Napi kötelező irodalom

Titokban mindig fellesek hozzátok ;). Ez nem csere, ide be kell kerülni.

És óriási hála, ha viszontlátom magam náluk!

Képre vár(nak): -

Eltűntek, de visszavárom őket:
Natsumi, Esther, Lilla, Mido, Katie, Clodette, yorna, Saga, Noémi&Floo,

 
Black Swans

Vagyis az oldal azon része, ahova mindenki kikerülhet. Újraindult, így aki kedvet érez, írjon, mindenki kikerül! :)

Viki Fiola Vampy Szabe Vivien Terrarista anda Bebii Dorin
 
My Velvet Little Darkness

Nemsokára érkezik ezeknek a játékoknak a teljes változata, és ide gyűjtöm, mikre várok a legjobban. Nem szeretem őket magyarul játszani, a történetet pedig mindig leírom az érdeklődőknek ;).

» Cadenza 5: Eternal Dance
» Dark Parables 14: Return of the Salt Princess
» Dark Romance 8: Winter Lily
» Dark Tales 12: Edgar Allan Poe's Morella
» Dark Tales 13: Edgar Allan Poe's The Pit and the Pendulum*
» Dawn of Hope 3: The Frozen Soul
» Demon Hunter 4: Riddles of Light
» Donna Brave 2: and the Deathly Tree
» Edge of Reality 3: Fatal Luck *
» Enchanted Kingdom 3: Fog of Rivershire
» Endless Fables 3: Dark Moor
» Grim Facade 10: The Message
» Grim Facade 11: Broken Sacrament
» Grim Tales 14: The Time Traveler
» Haunted Hotel 16: Lost Dreams
» Haunted Legends 12: Monstrous Alchemy
» Hidden Expedition 16: The Golden Secret
» Immortal Love 4: Black Lotus
» Kingmaker: Rise to the Throne
» Labyrinths of the World 7: A Dangerous Game
» Lost Grimoires 3: The Forgotten Well
» Maze 4: Stolen Minds
» Moonsouls: Echoes of the Past
» Mystery of the Ancients 7: Black Dagger
» Mystery Tales 9: The Other Side *
» Myths of the World 14: Love Beyond
» Nevertales 7: Champions Journey
» Phantasmat 10: Curse of the Mist
» PuppetShow 13: The Curse of Ophelia
» Rite of Passage 8: Hackamore Bluff
» Royal Detective 5: The Princess Returns
» Shadowplay 3: The Forsaken Island
» Spirits of Mystery 10: The Last Fire Queen
» Stranded Dreamscapes 4: River of Souls
» Vermillion Watch 4: In Blood
» Tangled Stories: Fatal Love
» The Forgotten Fairy Tales 2: Canvases of Time
» The Secret Order 7: Shadow Breach *
» The Unseen Fears 2: Outlive
» Wanderlust: What Lies Beneath
» Yuletide Legends 2: Frozen Hearts

Utoljára frissítve: 2017.12.12. | Új elem: *

 
Of Words and Rain
Nyitás: 2006.04.02.
Szerkesztő: Amy
Téma: amit szeretek némi bloggal
Tárhely G-Portál
Kapcsolat: e-mail
GYIK Gyakran ismételt kérdések
Oldalinfók Amy's Office
Lap tetejére Lap tetejére
Köszönet
 

Nox Arcana

2006 – 2017