Nox Arcana ~ [Version: 68. Schwarzer Engel]
Dear Amy

Izabelle komoly hangvételű interjúja

2017.08.02. 14:37, Amy Black
Forrás: anchorrr.blogspot

Izabelle is kedvet kapott az interjúkhoz, így elsőként lecsaptam az alkalomra, mikor kifejtette, hogy nem azokat a sablonkérdéseket akarja feltenni, ami a legtöbb tesztben benne van. Mit ne mondjak, valóban érdekes kérdéseket kaptam, és innen is köszönöm a lehetőséget, hogy „felavathattuk” ezt a fajta kérdéssort! ;)

01. Drága Amy, van olyan dolog, amit a blogolás tanított neked? Például volt már olyan, hogy egy poszt megírása közben rájöttél olyan dologra magaddal kapcsolatban, amit addig még nem tudtál? 
Egyet biztosan: nem írok magamról E/3-ban többet, mert adódott belőle félreértés. És hogy óvatosan kell véleményt alkotnom, mert bizony vannak, akik nehezebben fogadják el.
Így jó dologra annyira tudok gondolni, hogy mindig tanulni akarok, hogy mit tudok kihozni magamból, tudok-e megújulni. A kitartásomat is edzem ezzel, mert időnként tényleg megindul a vezérhangya, hogy újíthatnék.

02. Melyik volt az a film, vagy sorozat, ami mély érzéseket váltott ki belőled, és ami miatt megváltozott benned egy-két dolog?
Filmben Az Ördög Pradát visel az, amit tudnék említeni, hogy az emberi kapcsolatok rendkívül fontosak, nem lehet mindent feláldozni a munkáért, és nem minden a divat. És egy időben tényleg úgy véltem, hogy az újságírói állás egy remek dolog, de ezek után el kellett gondolkodnom, hogy talán mégsem annyira.
A The Walking Dead pedig a sorozatok közül pedig azért, mert magamra találtam egy karakterben, aki még most is él, és rá keleltt jönnöm, hogy egy szinten azért vagyunk azonosak, mert olyan túlélő, mint én vagyok. Ezek mellett rengeteget tanultam a túlélésről, az emberismeretről, és hogy a család nem ér véget a vérrel.

3. Ha tudnád, hogy olyan betegségben szenvedsz, ami nem gyógyítható, mi lenne az a dolog, amit megváltoztatnál az életedben arra az időre, amíg meg el nem hagyod a földet? 
Mindenképpen határozottabb lennék, és mindent kipróbálnék, amit a bakancslistámra tettem, de nem élnék vissza vele. Meglepődnék, hogyha csak úgy jönnének az ajándékok, mert akkor is úgy érezném, hogy nem érdemlem meg.

04. Gondolkodtál már öngyilkosságon? Ha igen miért, és miért nem tetted meg?
Megesett… még a középiskolában, hogy a villamos elé vetem magam, mert majdnem két évig depressziós voltam. Bántottak azért, amiért lélegeztem, amiért bementem egyáltalán órákra, hogy öltözködtem, mit ettem, mit ittam. Még azért is, hogy szerettem egy zenekart. De mindig, mikor jött a jármű, nem tettem meg. Azt súgta egy belső hang, hogy ez egy ideiglenes állapot, lesz jobb is, ezt csak túl kell élni, mert egy akadály, amit le kell küzdenem. Nem mondom, hogy nem jutnak eszembe dolgok azokból az időkből… de ott volt a zene, ami kihúzott. Leginkább abba kapaszkodtam, mivel nem volt lehetőségem iskolát váltani.

05. Melyik volt életed legszebb pillanata, élménye, és miért az volt az?
Hű… igazából majdnem minden egy klassz nap, amikor valami jó történt velem. Mikor egyszer szülinapomon meglepetésbulit kaptam. Vagy mielőtt Finnországba utaztam volna, akkor heten-nyolcan szerveztek egy kis bulit az egyik teaházban nekem. Az ilyeneken mindig meghatódom, és tényleg úgy érzem, ez nem velem történik. Ezek egy kicsivel jelentenek többet nekem, minthogy elmehettem egy-egy régóta vágyott koncertre.

06. Ha bármilyen állást választhatnál a világon, melyik lenne az, és miért pont az?
Ez egy nagyon jó kérdés, mert igazából nem tudom. Egy időben nagyon szerettem volna a legnagyobb magyar metalos magazinban szerkesztő lenni, mivel ránézésre meg tudtam mondani, hogy kell csinálni, de valamiért még nem jött össze. Az egyik régi álmom, hogy egy zenekar roadie-ja legyek, mert így világot láthatnék, jó társaságban lehetnék, és megismerhetnék egy csomó klassz embert. Valamint magam is próbára tehetném, hogy mennyire vagyok találékony, mert bizony ilyen helyzetekben számtalan előreláthatatlan dolog történhet.

07. Tudjuk rólad, hogy fogytál 15 kilót. Mi volt a legnagyobb motivációd, és mi a cél még?
Igazából nem volt :D. Kb. már hatodik osztályos korom óta tudom, hogy nem jó ez így, hogy van rajtam felesleg, és mindig próbálkoztam mindennel, hogy legalább a centik menjenek, ha már a kilók nem. Még érettségi idején kezdtem utánaolvasni, hogy van-e valami a testemen belül, ami okozhatja, mert sokáig pajzsmirigy-alulműködésre gondoltam, de azonban ezt pár éve megcáfolták, hogy full egészséges vagyok (már amennyire lehetséges ilyenkor annak lenni), belül minden rendben van. Aztán januárban, költözés után ráálltam a mérlegre, és akkor ért az igencsak szívmelengető látvány, hogy jócskán kevesebbet mutat a mérleg, pedig nem diétáztam és nem is edzettem. Sokat dolgoztam, így kevés időm akadt henyélni és enni.
A célom, hogy 69 kiló legyek, mivel a magasságomhoz ez az ideális testsúly. Mivel a fogyásom után maradt rajtam bőrfelesleg, tuti ott van az a hiányzó súly, így azt próbálom eltűntetni több-kevesebb kitartással. Utána viszont mindenképpen megünneplem egy tetoválással, hogy elértem.

08. Mit gondolsz a mai társadalomról? A mai lányokról, fiúkról. Mit gondolsz, könnyebb megtartani egy hosszú kapcsolatot a mai világban, vagy régen sokkal könnyebb lehetett?
Az tény, hogy amióta van közösségi média, elég egyetlen kép is, hogy megszülessen a féltékenység. Így igen, régebben szerintem könnyebb volt kapcsolatot megtartani, de szerezni nehezebb.
Sajnos egyre több fiatalon látom, hogy egyre közönségesebben öltöznek, szinte mindenük kint van, főleg így nyáron, és ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a szülei hogy engedhetik így ki utcára. Sajnos a legtöbben nem úgy gondolkodnak, hogy ez nem felhívás az erőszakra, hanem tényleg úgy, ahogy. A mai átlagos fiúk pedig túl hasonlóak, és nincs mi megfogjon bennük. Kevés olyan egyedi embert láttam, aki kitűnt eddig a tömegből, pedig nem is a műfajomba tartozó egyénekről beszélek, mert ők többnyire foglaltak. Nem tudom, mi a hosszú kapcsolat titka sajnos. Szerintem a megértés, az elfogadás, a hűség és a megbeszélés. Mindent meg kell beszélni, akármilyen kis hülyeség vagy lényegtelen dolog is az. Ettől vagyunk emberek, nem félistenek vagy istenek.

09. Van olyan dolog, amit az olvasóid nem tudnak rólad, mert eddig titkoltad, de most készen állsz megosztani velük?
Igazából van ilyen, de nem akarom megosztani még. Még nincs itt az ideje. De amint eljön az idő, mindenképp megteszem.

10. Volt már olyan helyzet, hogy hazudtál egy-egy posztodban? Ha igen, miért hazudtál?
Nem, túlságosan igazságos embernek tartom magam ahhoz, hogy hazudjak. Feleslegesnek is tartom. Ezért sem kezdtem bele soha egy új blogba egy kitalált karakterrel, mert egyrészt a 3. posztban kapásból lebuktattam volna magam, másrészt meg eleve nem tudom nem saját magamat adni.

11. Mit gondolsz saját magadról? Boldog vagy, jól érzed magad ott ahol vagy, úgy ahogy vagy, vagy pedig változtatnál dolgokon? Ha változtatnál, mit változtatnál?
Jól érezni nem érzem jól magam jelenleg, de ez egy közeljövőbeli poszt tartalma lesz, és most nem osztanám meg. Még egy kicsit sokkos vagyok, hogy nemrég meghalt Chester Bennington, aki nekem kiskamaszkorom legmeghatározóbb személye volt. Az élet azért megy tovább, mert rengeteg mindent változtatnék. Most példaként csak azt mondanám, hogy szeretnék végre úgy élni, hogy ne csak a holnapra gondoljak, hanem egy picikét tovább is.

12. Melyik a kedvenc idézeted, és miért?
Ezeregy meg egyet fel tudnék sorolni, de jelenleg ez az, amire azt mondom, hogy a legeslegnagyobb útmutatóm a jelenlegi helyzetemben:

Én most eldobom a gondomat
Nem zárhat be egy gondolat
Kell minden boldog pillanat
Nem tarthat a súly a víz alatt

- Depresszió: A víz alatt

Időnként muszáj megállnom, és kibújnom abból a végeláthatatlan gond-toronyból, ami körbevesz, és mégha csak egy fél napra is, de elfelejteni, hogy ott vannak. Ilyenkor erőt merítek a folytatáshoz, legyen az egy könyv, egy dal vagy egy játék. Nem foglalkozom azzal, hogy negatív dolgokat mondanak, rossz hírekkel van tele a tévé, vagy éppen mit kellene főznöm. Egyszerűen… ez az én feltöltőm.

13. Mit üzensz az olvasóimnak, és a sajátjaidnak?
Szeressétek Izát, mert egy hatalmas szívvel megáldott lány, akinek örülök, hogy a barátaim között tudhatom. Remélem, őt is ugyanolyan sokáig fogjátok olvasni és szeretni. Akik eddig követtek, remélem, ezek után is maradni fognak, köszöntöm az újoncokat. Figyeljetek egymásra, sziasztok.

Köszönöm Izabelle a lehetőséget még egyszer! ;) 

Címkék: SiteNews Interviews
Még nincs hozzászólás.
 
The Letter

Lila haj/barna szem, Lacrimas Profundere , SadDoLLs ,
Schwarzer Engel , Starkill , Lili , metalhead for life,
SILPP/SISaP/SISEP/SIStP, The Walking Dead , ŐSZ ,
The Sims 2, Tim Burton, Fekete Tőr Testvériség , csoki,
Sirius Black , IKEA + JYSK, sorozatmánia, vámpírok,
törekvő, barátkozós, kreatív lélek, nyctophilia, gyertyák,
lakkmánia, acélbetkós, lila-fekete-fehér, könyvmoly, HOGs,
könyv- és bögregyűjtő, Potter-generációs, fesztiválozós, tervmegvalósító, független promóter. Több? »

• Ω • Home
• Ω • Amy
• Ω • Nox Arcana
• Ω • SadDoLLs * more coming soon
• Ω • Schwarzer Engel * more coming soon
• Ω • Starkill * more coming soon
• Ω • Extrák
• Ω • Oldal
• Ω • Login
 
The Path of Broken Homes

 
My Mescaline
Az oldalnak három állandó rovata van, és egy állandó visszatérője. Alább tudtok belőlük mazsolázni! ;)
Polyvore szettek dalcímekre
Minden hétfőn
Mindig is érdekelt az alternatív divat, és ezt szoktam keverni dalcímekkel. Többnyire elképzelem, mit viselne egy karakter, ha klip lenne hozzá.

Amy Loves Metal
Minden kedden
2003 óta rengeteg név futott át szemeim előtt, és még mindig azt mondom, nem ismerem mindegyiket. A sorozat 2015-ben indult útjára.

Hidden Object játékok kritikái
Minden pénteken
Ez a játék kategória jócskán több, mint időre megkeresni egy képen elrejtett tárgyakat. Történetük van, imádnivaló karakterekkel.

Koncert-beszámolók
Esemény utáni napon
Egyik koncertes élményem sem volt eseménytelen (nem is lehetne!), és ezzel is kedvet szeretnék csinálni azoknak, akik még nem jártak az adott előadó koncertjén.
 
2 Sec. and a Tear

Értékelési rendszer olvasónaplóhoz:

1 csillag - kínszenvedés, nem ajánlom
2 csillag - ez meg mi volt?
3 csillag - átlagos
4 csillag - kedvenceim közt a helye
5 csillag - letehetetlenül jó, imádom! :)

Őket kéne meghallgatni (mert kevés a metalod, Amci...):

Allegro From My Requiem - spanyol power
Disdained – svéd gothic
Mist of Misery - svéd symphoblack
When Nothing Remains – svéd gothic doom
Oblivion Denied – dán heavy/groove
Solarus – kanadai power
Pain of Salvation - svéd progressive
Grave Digger - német heavy
Dream Evil - német power
Brainstorm - német power
Firewind - görög power

 
Still in Need

... avagy Amci bevásárlólistája

Lacrimas Profundere almost full disco
FTT 12.: Végre szeretők
FTT 13.: A király
Schwarzer Engel: complete discography
Schwarzer Engel póló
Starkill: complete discography
Starkill póló
SadDoLLs: complete discography
SadDoLLs póló
2 kinézett gardrób IKEA-ból
a kinézett ágy IKEA-ból
lila nagy pakolós táska + tornacipő
fekete & lila Essence lakk
piros tornacipő
még egy post-it csomag
új telefon (Huawei vagy ZTE)
nagy SD-kártya a telefonba
új farmer, lehetőleg sötétkék vagy fekete
fekete/lila koponyás sál
fekete/rózsaszín kötött kardigán őszre
a Beauty Wishlist

 
Be Mine in Tears

Szeretnék néhány apróságot kikötni:

» Lehet véleményt mondani!
» Amy a nevem, nem kedves cserém, stb.
» Be van kapcsolva a captcha!
» Lehet cserét kérni, nem harapok :)!
» Ne reklámozd a lapod!
» Hosszabb mondanivaló esetén, kérlek, írj a poszt alá! Köszi!

» G-Portál közösségmentés «

 
My Release in Pain

Barátaim oldala

Velük napi szinten beszélek, ismerjük egymást blogon kívül is, van, akit személyesen is. Köztük vannak a Bloggerina-csapat is ;)

Napi kötelező irodalom

Titokban mindig fellesek hozzátok ;). Ez nem csere, ide be kell kerülni.

És óriási hála, ha viszontlátom magam náluk!

Képre vár(nak): -

Eltűntek, de visszavárom őket:
Natsumi, Esther, Lilla, Mido, Katie, Clodette, yorna, Saga, Noémi&Floo, Selena, Liliana, Cerila, Đzsí, Kishi, Lola

 
My Velvet Little Darkness

Nemsokára érkezik ezeknek a játékoknak a teljes változata, és ide gyűjtöm, mikre várok a legjobban. Nem szeretem őket magyarul játszani, a történetet pedig mindig leírom az érdeklődőknek ;).

Görgessetek a listán lefelé, hogyha keresnétek valamit! ;)

» Beyond 3: The Fading Signal
» Chimeras 7: New Rebellion
» Dark Parables 14: Return of the Salt Princess
» Dark Tales 13:
Edgar Allan Poe's The Pit and the Pendulum
» Dawn of Hope 3: The Frozen Soul
» Edge of Reality 3: Fatal Luck
» Enchanted Kingdom 3: Fog of Rivershire
» Endless Fables 3: Dark Moor
» Fright Chasers 2: Soul Reaper
» Grim Facade 11: Broken Sacrament
» Haunted Hotel 16: Lost Dreams
» Haunted Legends 12: Monstrous Alchemy
» Haunted Manor 4: The Last Reunion
» Immortal Love 4: Black Lotus
» Kingmaker: Rise to the Throne
» League of Light 6: The Game *
» Maze 4: Stolen Minds
» Midnight Calling 5: Arabella *
» Moonsouls: Echoes of the Past
» Mystery Tales 9: The Other Side
» Mystery Trackers 14: Mist Over Blackhill
» Nevertales 7: Champions Journey
» Paranormal Files: Fellow Traveler>
» Queen's Quest 4: Sacred Truce *
» Reflections of Life 6: In Screams and Sorrow
» Rite of Passage 8: Hackamore Bluff
» Royal Detective 5: The Princess Returns
» Saga of the Nine Worlds 3: The Hunt
» Secrets of Great Queens 2: Regicide
» Spirits of Mystery 11: The Lost Queen *
» Stranded Dreamscapes 4: River of Souls
» Vermillion Watch 4: In Blood
» Tales of Terror 4: The Fog of Madness
» Tangled Stories: Fatal Love
» The Keeper of Antiques 4: Shadows From the Past
» The Secret Order 7: Shadow Breach

Utoljára frissítve: 2018.02.18. | Új elem: *

 
Of Words and Rain

Admin Amy Black
Téma amit szeretek némi bloggal
Nyitás 2006.04.02. | 2010.01.01.
Tárhely G-Portál
Design Version 68.: Schwarzer Engel

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat. A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem, a dalokat Christopher Schmid és Rob Vitacca írta!

Minden jog fenntartva | (C) 2006-2017 | nox-arcana.gp

 

Nox Arcana

2006 – 2018