Dear Amy

Sunday best of (#57)

2017.12.10. 22:22, Amy Black

» Egész héten csak 3-5 órákat aludtam. » Mamám megjárta a kórházat, de örülök, hogy végre itthon van. » Elkezdtem rendet rakni az asztalomon. Mármint, mindent a helyére pakolni. Legalább megtalálom a cuccaimat :D. » Ha mindne jól megy, megint király melóhelyem lesz. Legalábbis idézőjelesen király, de normális. » Szükségem lenne fehér-szürke körömlakkra, de nehéz találni :(. » Találkoztam Limcsivel, és úristen. Ez volt a hetem fénypontja. » Idén utoljára ettünk mogyis csirkét. Vészesen üldözötté vált az újhagyma így decemberben. » Mit jelent, ha álmomban egy fekete és egy pezsgőszínű lóval kergetőztem egy réten? » Egy olyan viking daruval köröztem a Tescoban, hogy ahh *qq* » Megint eltűnt egy 40 giga a gépemről, pedig nem is szedtem le új HOG-ot.

Címkék: Sunday best of

Ez a hét az agyamra ment!

2017.12.10. 22:09, Amy Black
Zene – Lacrimas Profundere: My Halo Ground

Elég bonyolult heten vagyok túl, amit sikerült így a hétvége felé úgymond teljesen elment a kedvem a boldog ünnepléstől. Most egy előre beígért best ofot kaptok.

Hétfőn voltam egy interjún, ami úgy néz ki, 80%-ban sikerült, hogy fel is fognak venni. Nem lesz egy vészes dolog, mikor még csak értékfeldolgozó voltam, kaptam rutint, ez egy picivel magasabb szint, de azt hiszem, menni fog :D.

Kedden már nem emlékszem, mit csináltam, estére olyan fejfájásom volt, hogy már magában a fekvés is fájt, nemhogy a többi. Egyszerűen csak az segített, hogy lezsibbasztottam az agyam. Ééés ekkor kezdődött, hogy 3-5 órákat alszom.

Szerdán úgy volt, hogy megyek a felvételim következő állomására, ámde azon kaptam magam, hogy Anyum sírva jött haza. Szegény annyira kimerült volt, hogy három megállóval túlment a villamossal, és ez ijesztette meg annyira. Teljesen érthető, hogyha túl sok órát dolgozol egyben, elveszíted az érzékelést magad körül. Így csúsztattam a szerdai felvételimet péntekre.

Csütörtökön úgy ahogy minden jó volt, csak este felfedeztem, hogy Mamám értelmetlenül motyog. Tudtam, hogy álmában néha elejt félmondatokat, nem is ez volt a gyanús: érthetetlen volt. Alig hallottam, és komolyan mondom, nagyon ijesztően festett. Mármint nem valami horrorfilmbe illően, egyszerűen már csak úgy az egész megjelenése figyelemfelkeltő volt. Annyi szerencsénk volt, hogy ezt már tapasztaltuk egyszer, itattunk vele gyorsan tejet, mert az enyhíti a bevett gyógyszer hatását. Csakhogy ez nem múlott. 2-4 percenként járt ki mosdóba, de azt is úgy, mint egy részeg a kocsma után hajnali 2-kor. Még jó, hogy vele voltunk... beüti a fejét valamibe, és aztán ott hal meg. Ez a procedúra elég sokáig elhúzódott, konkrétan úgy péntek hajnali negyed 3-ra gyengült a gyógyszer hatása annyira, hogy huzamosabb ideig tudott aludni.

Pénteken negyed ötkör arra riadtunk, hogy elesik, és rohantunk felkaparni. Közben sajnos mondott elég kellemetlen dolgokat, amiknek nincs valóságalapja, de egy majdnem 70 éves néninek nehéz megmagyarázni, ő eldöntötte, és az úgy van. Nekem reggel 9-re mennem kellett, gondolhatjátok, mennyit aludtam... és ez már a harmadik nap, és csodálkozom, hogy most nem fáj a fejem. Mire hazaértem, kb. egy óráig még figyeltünk rá, és végre döntésre jutottunk, hogy ide szakember kell... így hát mentőt hívtunk.
Elvinni elvitték, de aztán egész délután azzal telt, hogy jobban sírtunk a másiknál. Kérdeztük magunkban, miért? Miért vezetett idáig az útja? Nem ismétlődhet meg mindaz, ami annak idején történt! Ez biztos...

Jelenleg elég furcsa minden, szokatlan a csönd mögöttem, de annyi biztos, hogy meg kell várni, míg a gyógyszer kiürül a szervezetéből... az meg az ő korában már nem 1-2 napot jelent...

Szombaton egész nap alig tudtunk róla valamit. Konkrétan az első kórházban kegyetlenül bántak vele, összekevert engem és anyut két ápolóval, akik szintén kegyetlenül bántak vele. Most egy ápoló dolga nem az, hogyha a beteg kér fejfájáscsillapítót, vagy egy pohár vizet, hogy teljesíti a kérését? Nem, ez a két picsa konkrétan még kikérte magának, mi az, hogy mert tőlük kérni valamit. Tőletek elvenném a munkahelyeteket, gonosz némberek...

Ma pedig hazahozhattuk. Hálisten már jobban van, még egy picit dőlöngélt, de jobban van, és ez a lényeg. Figyelni kell rá, rendesen etetni, és foglalkozni vele.
Napom másik fénypontja, hogy találkozhattam Limcsivel és a barátjával, igaz, roppant kevés ideig, de nekem már ez felért egy hatalmas eseménnyel, így a Blogger közösségből már három bloggerrel is találkoztam ^^. Legközelebb azért nem csak annyit talizunk, amennyit, hanem beülünk valahova enni vagy meginni egy kávét stb.

A többit SBO-ban.

Címkék: Blog

Sunday best of (#56)

2017.12.03. 22:38, Amy Black

» Elkészült végre a festive körmöm. Tök szép vörös-ezüst! * - * » Kitettem a havazás effektet, erre ma egész nap havazott. Igen, boszorkány vagyok. » Remélem, holnap minden jól alakul *fingers crossed* » Beszélhettem a héten pár szót Wifey-val. Csak még nem tudja, hogy így hívom! XD. Lehet kedden a mikulásom? » Tudok egy hírt, ami miatt muszáj vagyok előbb C-tervet készíteni. » Van egy új titulusom: Sadly Independent Starkill Promoter, avagy a SISP. Mondtam, hogy lesz! XD » A héten nem fedeztem fel új bandát :(. » Töltött káposzta mérgezést kaptam. » Írok magamnak motivációs táblát. Néha nem árt. Azt fogom minden nap olvasni, mivel a lila baglyos füzetembe írom. » Poszt-ötlet hiányban szenvedek, tudtok segíteni?

Címkék: Sunday best of

Karácsonyi teszt by teo

2017.12.03. 12:33, Amy Black

Amy már megint talált valamit, ezúttal teo oldalán ezt a karácsonyi taget. Mivel ő rakta össze, a forrás az övé, és buzdítok én is mindenkit, hogy tessék követni példámat, és kitölteni! ;)

01. Izgatott vagy a karácsony miatt?
Mindig elkap a láz, hogy úristen karácsony, és kb. az első 4-6 nap alatt karácsonyi hangulatot tudok varázsolni. Itt is az ideje, hogy kidekoráljam ezt az albérletet...

02. Mit szeretsz a karácsonyban?
Munkaszüneti ünnep. Na jó, viccet félretéve: ilyenkor minden békés, jókat eszünk-iszunk, együtt a család. Ha fehér a karácsony, ami már ezeréve nem volt, akkor még egy kis plusz. Mintha tényleg egy képeslapi dolog lenne. Legalábbis azt az érzést, amit évekkel ezelőtt éreztem, mindenáron vissza akarom hozni.

03. 3 kedvenc karácsonyi dal
Nem szeretem a karácsonyi dalokat... KIVÉVE ezt a friss ópuszt:

04. 3 kedvenc karácsonyi film
Télapu trilógia, The Nightmare Before Christmas, ééés... hirtelen nincs harmadik.

05. Mit kérsz karácsonyra? (ha valaki meg akarna téged ajándékozni)
Kék és fekete farmernadrágot, és egy rózsaszínes Essence lakkot. A többit inkább magamnak akarom megvásárolni, mert az a tipikus meglátni és megszeretni érzést nem biztos, hogy bárki más vissza tudja adni.

06. Igazi, vagy mű fenyő?
Sajnos sose volt igazi fenyőnk, így műfenyőnk van... de az legalább fehér. Alig várom, hogy feldíszíthessem, bár még nem tudom, hova tegyem.

07. Színes, vagy egy színű karácsonyfa díszítés?
Egy ideje csak lila színekkel játszom, mert az passzol a fehér fához, de még nem vettem arany-vörös kombinációt. Majd jövőre. De akkor mindenféle karácsonyi bizbazt veszek. Kis hóemberek, kis fenyőfa, mézeskalács figurák, Mikulás, rénszarvasok... tudjátok, ilyen kis cukik.

08. Csillag, vagy angyalka a fa tetején?
Csillag. Bár nekem még nincs meg az igazi csillagom. Egy bazi nagy fekete csillagom van, de az nem az én kis gyerekfámra való, túl nagy neki :(.

09. Hogyan telik általában a karácsony nálad és a családodnál?
Ez egy visszaemlékezős poszt lesz: 24-én nekiálltunk délelőtt felépíteni mindenkinél a karácsonyfát, utána állunk csak neki főzni. Sütni is igazából addig, amíg Papám nem lett beteg, de akkor ő már 22-én sütött, és néha csak szilveszterkor fogyott el minden, vagy maradt még újévig is. Ajándékokat mindig 24-e délután bontottunk. Családot sose látogattunk, mindig ők jöttek hozzánk 26-án, és kb. mindent el kellett dugni, mert alig maradt utána. Lehet, hogy az a rokonunk megsértődött, de egyen már a saját házában annyit!

10. Mikor szoktál karácsonyi bevásárlást tartani?
Oh, how I wish...
Minden évben elterveztem, de Fortuna asszony nem nézett még eddig rám. Kicsit már idegesítő, hogy sose sikerülhet úgy semmi, bárhogy is teperek érte.
De akkor garantáltan úgy lesz, hogy összeírom, mit akarok/akarunk sütni és főzni, megszámolni, mennyibe fog ez fájni, aztán egy hátizsákkal, vagy 4 szatyorral és egy banyatankkal irány a Spar. Mindig is úgy terveztem, hogy egy nagy Sparban veszek meg mindent. Hátha addigra lesz kocsim, és felesleges a banyatank :D.

11. Hittél régen a Mikulásban?
Én még most is! Hatodikán már reggel kiraktam a csizmát az ablakba, sőt, néha még ötödikén is, és reggelre láss csodát, ott volt a barátságos mikulás-csomag, benne finom (vagy éppen nem) csokikkal, meg egyszer 3000 ezer forinttal. Ha öcsémnek nem kell a mikulássapi, garantáltan felveszem 6-án.

12. Melyik volt eddig a legrosszabb karácsonyod?
2015-ben, de nem akarok róla beszélni.

13. Mik a kedvenc karácsonyi sütijeid?
Zserbó minden mennyiségben! De jöhet a szigorúan mazsolamentes diós beigli (nekem még lehetne felőlem gesztenyés vagy kókuszos is), mézeskalács. Mást nem kaptunk eddig, meg nem is csináltunk, de egyszer tuti kell valami különlegesség.

14. Milyen ételek szoktak lenni nálatok karácsonykor?
Aki most éhes, ne nézzen ide: rántott hús, krumplipüré, kukoricasaláta, töltött káposzta, valami leves, ami nem halászlé. Egyszer volt gyros meg mogyorós csirke is, ha minden összejön, akkor talán jövőre lehet megint terülj-terülj asztalkám.

15. Mi adja meg legjobban a karácsonyi hangulatot nálad?
Nézek képeket. De komolyan! Nézek egy vidám karácsonyi szobát, és azonnal Christmas feelingem van. Nem úgy számolom, hogy már csak x nap van hátra karácsonyig, hanem még csak ennyi...
Plusz, október közepén agyrákot kaptam, mikor megláttam, hogy már a Sparban kint vannak a karácsonyi díszek ÉS az adventi koszorú. Azt hittem, levakarom az egyik pultot. De tény, hogy klassz cuccok voltak ott. Úgyis tervezek mindenből egy saját kollekciót összeszedni, ebből a karácsony se lesz kivétel.

16. Van valami karácsonyi ruhadarabod?
Van egy kis karácsonyfamintás fülbevalóm, egy fehér kötött pulcsim, a vörös mamuszom... és kb. ennyi. Még kimondottan nincs semmi.

17. Mi volt eddig a legjobb ajándék, amit kaptál karácsonyra?
Évek óta nem kaptam jó ajándékot, így nehéz visszaemlékeznem. A süticsomag kb. 4 napig élt meg, a bögrét használom jelenleg ceruzatartónak (csak mert egy cica van rajta mikulássapival a fején). Asszem a legutóbbi Év honlapja díj 2. helyezettjét tudom mondani, mert 26-án tudtam meg, hogy második lettem úgy, hogy egy hónapja nem tudtam csinálni rajta semmit.

18. Fehér szokott lenni a karácsony ott, ahol élsz?
Unfortunatelly, not. Még gyerekkoromban volt egymást követően 2-3 évben, hogy december 24-én fehér volt a táj.

19. Szeretsz hóembert építeni, hóangyalt csinálni, szánkózni, korcsolyázni, síelni?
Hóembert és hóangyalt igen. Azóta nem szánkóztam, mióta 9-10 éves koromban elütöttem véletlen egy apukát a szánkóval.

20. Lesz-e valamiben más ez a karácsony, mint a többi?
Remélem igen, mert kezdem unni, hogy nem arról szól, hogy együtt a család, egészségesek vagyunk (bárcsak!), és azt eszünk, amit akarunk, hanem öljük egymást. Nagyon hangulatromboló, és tavaly ezért se volt karácsonyfám. 27-én le is bontottam.

Címkék: Tag

Szia december!

2017.12.01. 12:00, Amy Black

Címkék: New Month

Sorozatajánló: Rosewood

2017.11.29. 20:15, Amy Black
Zene – Dim7: Syzygy Paroxysms

Próbáltam halasztani a 2. évad végét, de mire észbe kaptam, már vége is lett a sorozatnak. 

A sorozat Dr. Beaumont Rosewood Jr., az igencsak karizmatikus magánpatológusról, stábjáról, a Magic City Labről, és a Miami rendőrség nyomozóirodájáról szól. Kezdetben társnőjével, Annalise Villa nyomozónővel nem éppen baráti a viszonyuk, de ez az örök optimista emberünket egyáltalán nem állítja meg. Úgy olvas az emberekből, mint a nyitott könyvből, és néhány tünetből kapásból diagnózist állít.
A csapatában van a húga, Pippi, barátnője Tara, vagy becenevén TMI, akivel tényleg egy párt alkotnak. Mindkettőjüknek már csak a humorérzéke is egy plusz pont, és nem kell idióta szőke nős viccekre gondolni. Pluszban, hatalmas pont Donna Rosewood színésznőjének, Lorraine Toussaintnek, aki olyan szeretőnek hozta az anyafigurát, hogy csak na. Szerettem Pippi és Rosie közös jeleneteit, és ilyenkor bánom, hogy nem csináltam én is tesókódexet az enyémmel.

Kezdetben Ira Hornstock kapitány a főnökük, akit egy pár epizód után hamar meg lehet kedvelni. Bár nekem a későbbi is eléggé bejövős volt... még a szinkronjával is. Ez, a Dr. Csont és a Gyilkos elmék az, aminél nem tépem a hajam a szinkrontól.

Sajnos a Fox még év elején elkaszálta a sorozatot, két évadot élt meg csak, így 44 rész áll előttetek. Részemről messzemenően lekörözte az NCIS és a CSI sorozatokat. Egyszerűen az ember beleszeret Rosie (Morris Chesnut) mosolyába, és azon kaptam magam, hogy a negyedik részben már vele mosolygok. Hatalmas egy fazon.

A történet a különös bűnesetekre alapszik, és hála istennek, nem jutottunk el oda, hogy most összeboronálják Rosie-t Villával... bár a kísértést mindkét évad végén bejátszották. Oh, a híres 2. évad vége... hogy lehetett úgy évadot abbahagyni? Most örök időkre azon fog kattogni az agyam, hogy Rosie mit akart mondani Villának... hacsak valaki nem látja meg a sorozat potenciálját, és nem vásárolja meg. 

Címkék: Sorozatajánló

Visszajött a bagoly! ~ Válaszok

2017.11.27. 19:42, Amy Black
Zene – Dim7: Syzygy Paroxysms

Őszintén megmondom, eszembe se jutott volna, hogy én visszakapom a saját díjamat. Utólag már rájöttem, hogy extrém gyerekesnek tűnik, de ha már útnak indult, maradjon :D.Ha esetleg kihagytam valakit, jelezzétek kérlek, sajnos az utóbbi időben nem tartottam számon, kitől kaptam, és kitől nem.

Először Manuéla kérdései következzenek:

1. Ha egy kívánságod teljesülhetne, mi lenne az?
Félek, hogy nem válna valóra, így azt nem mondanám el. De amit nagyon szeretnék, hogy úgy ébredhessek fel egyik reggel, hogy olyan a megjelenésem, amilyennek megálmodtam.

2. Melyik az a ruha darab, amit az év bármelyik napján szívesen felvennél?
Még mindig nem avattam fel a Lacrimas-os pólóm... de ha azt kellene csak hordanom, akkor tuti.

3. Télen csizmás vagy bakancsos típus vagy?
Bakancsos. Csizmát inkább ősszel szeretnék hordani.

4. Melyek azok a színek, amiket télen is szívesen viselsz?
Black is such a happy color! :) Három napig bírom fekete nélkül, utána muszáj visszasötétednem, különben nem érzem jól magam a tulajdon bőrömben.

5. A blogodon melyik bejegyzésed áll a szívedhez a legközelebb?
Akárhányszor el tudom ezt olvasni, mert mindig úgy érzem, hogy harmadik félként olvasom a saját soraimat, és mindig motiválom magam.

6. Mit adott számodra a blogolás?
Türelmet, ihletet, barátságokat.

7. Melyik emojival tudnád jellemezni magadat?
Most direkt csak neked kimentettem azt, ami én vagyok: 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
The Letter

20+, barna haj/szem, Lili , Lacrimas Profundere , Starkill , SILPP/SISP, The Walking Dead , ŐSZ , metalhead for life, Tim Burton, Fekete Tőr Testvériség , csoki, Sirius Black , Sims 2, IKEA + JYSK, sorozatmánia, vámpírok, barátkozós, kreatív lélek, nyctophilia, gyertyák, lakkmánia, lila-fekete-fehér, acélbetkós, könyvmoly, HOGs, fesztiválozós, könyvgyűjtő. Több? »

• Ω • Home
• Ω • Amy
• Ω • Nox Arcana
• Ω • Starkill
• Ω • Extrák
• Ω • Oldal
• Ω • Login
 
The Path of Broken Homes
 
2 Sec. and a Tear

Értékelési rendszer olvasónaplóhoz:

1 csillag - kínszenvedés, nem ajánlom
2 csillag - ez meg mi volt?
3 csillag - átlagos
4 csillag - kedvenceim közt a helye
5 csillag - letehetetlenül jó, imádom! :)

Őket kéne meghallgatni (mert kevés a metalod, Amci...):

Allegro from My Requiem - spanyol power
Disdained – svéd gothic
Mist of Misery - svéd symphoblack
When Nothing Remains – svéd gothic doom
Oblivion Denied – dán heavy/groove
Solarus – kanadai power
Pain of Salvation - svéd progressive
Grave Digger - német heavy
Dream Evil - német power
Brainstorm - német power
Firewind - görög power

 
Still in Need

... avagy Amci bevásárlólistája

Lacrimas Profundere almost full disco
FTT 12.: Végre szeretők
FTT 13.: A király
Starkill: mindhárom album eredetiben
Starkill póló
SadDoLLs: mind a négy album eredetiben
SadDoLLs póló
2 kinézett gardrób IKEA-ból
a kinézett ágy IKEA-ból
lila nagy pakolós táska + tornacipő
fekete & lila Essence lakk
piros tornacipő
még egy post-it csomag
új telefon (Huawei vagy ZTE)
nagy SD-kártya a telefonba
új farmer, lehetőleg sötétkék vagy fekete
fekete/lila koponyás sál
fekete/rózsaszín kötött kardigán őszre
a Beauty Wishlist

 
Be Mine in Tears

Szeretnék néhány apróságot kikötni:

» Lehet véleményt mondani!
» Amy a nevem, nem kedves cserém, stb.
» Be van kapcsolva a captcha!
» Lehet cserét kérni, nem harapok :)!
» Ne reklámozd a lapod!
» Hosszabb mondanivaló esetén, kérlek, írj a poszt alá! Köszi!

» G-Portál közösségmentés «

 
My Release in Pain

Barátaim oldala

Velük napi szinten beszélek, ismerjük egymást blogon kívül is, van, akit személyesen is. Köztük vannak a Bloggerina-csapat is ;)

Napi kötelező irodalom

Titokban mindig fellesek hozzátok ;). Ez nem csere, ide be kell kerülni.

És óriási hála, ha viszontlátom magam náluk!

Képre vár(nak): -

Eltűntek, de visszavárom őket:
Natsumi, Esther, Lilla, Mido, Katie, Clodette, yorna, Saga, Noémi&Floo,

 
Black Swans

Vagyis az oldal azon része, ahova mindenki kikerülhet. Újraindult, így aki kedvet érez, írjon, mindenki kikerül! :)

Viki Fiola Vampy Szabe Vivien Terrarista anda Bebii Dorin
 
My Velvet Little Darkness

Nemsokára érkezik ezeknek a játékoknak a teljes változata, és ide gyűjtöm, mikre várok a legjobban. Nem szeretem őket magyarul játszani, a történetet pedig mindig leírom az érdeklődőknek ;).

» Cadenza 5: Eternal Dance
» Dark Parables 14: Return of the Salt Princess
» Dark Romance 8: Winter Lily
» Dark Tales 12: Edgar Allan Poe's Morella
» Dark Tales 13: Edgar Allan Poe's The Pit and the Pendulum*
» Dawn of Hope 3: The Frozen Soul
» Demon Hunter 4: Riddles of Light
» Donna Brave 2: and the Deathly Tree
» Edge of Reality 3: Fatal Luck *
» Enchanted Kingdom 3: Fog of Rivershire
» Endless Fables 3: Dark Moor
» Grim Facade 10: The Message
» Grim Facade 11: Broken Sacrament
» Grim Tales 14: The Time Traveler
» Haunted Hotel 16: Lost Dreams
» Haunted Legends 12: Monstrous Alchemy
» Hidden Expedition 16: The Golden Secret
» Immortal Love 4: Black Lotus
» Kingmaker: Rise to the Throne
» Labyrinths of the World 7: A Dangerous Game
» Lost Grimoires 3: The Forgotten Well
» Maze 4: Stolen Minds
» Moonsouls: Echoes of the Past
» Mystery of the Ancients 7: Black Dagger
» Mystery Tales 9: The Other Side *
» Myths of the World 14: Love Beyond
» Nevertales 7: Champions Journey
» Phantasmat 10: Curse of the Mist
» PuppetShow 13: The Curse of Ophelia
» Rite of Passage 8: Hackamore Bluff
» Royal Detective 5: The Princess Returns
» Shadowplay 3: The Forsaken Island
» Spirits of Mystery 10: The Last Fire Queen
» Stranded Dreamscapes 4: River of Souls
» Vermillion Watch 4: In Blood
» Tangled Stories: Fatal Love
» The Forgotten Fairy Tales 2: Canvases of Time
» The Secret Order 7: Shadow Breach *
» The Unseen Fears 2: Outlive
» Wanderlust: What Lies Beneath
» Yuletide Legends 2: Frozen Hearts

Utoljára frissítve: 2017.12.12. | Új elem: *

 
Of Words and Rain
Nyitás: 2006.04.02.
Szerkesztő: Amy
Téma: amit szeretek némi bloggal
Tárhely G-Portál
Kapcsolat: e-mail
GYIK Gyakran ismételt kérdések
Oldalinfók Amy's Office
Lap tetejére Lap tetejére
Köszönet
 

Nox Arcana

2006 – 2017